Γαρίδες τυλιγμένες σε κανταΐφι

Γαρίδες τυλιγμένες σε κανταΐφι

by Peggy
274 Προβολές

Γαρίδες τυλιγμένες σε κανταΐφι

Οι γαρίδες τυλιγμένες σε κανταΐφι είναι πολύ νόστιμο ορεκτικό , σερβίρετε με μαγιονέζα ή σάλτσα σκόρδου αγιολί.

Συστατικά

1 πακέτο κανταΐφι αποψυγμένο

24 γαρίδες

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/4 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο

1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι και πιπέρι

24 ξύλινα σουβλάκια μουλιασμένα στο νερό για 15 λεπτά.

Εκτέλεση


Σε μεγάλο μπολ ανακατέψτε το βούτυρο, το λάδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάστε κι αφήστε τις γαρίδες να μαριναριστούν.

Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τις γαρίδες και σοτάρετε για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μεχρι να αλλάξει το χρώμα τους. Αφαιρούμε κ τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν καλά τρυπήστε τις γαρίδες με ένα σουβλάκι κατά μήκος.

Κόψτε το κανταΐφι σε λωρίδες και χωρίστε ανά 10 κλωστούλες. Να κρατάτε πάντα το κανταΐφι σκεπασμένο με νωτισμένη πετσέτα για να μην ξεραθεί.

Πάρτε ένα ματσάκι κανταϊφιού και τυλίγουμε μία μία κάθε γαρίδα αφήνοντας την ουρά έξω.

Ζεσταίνετε λάδι σε βαθύ τηγάνι και μόλις κάψει καλά, βυθίστε τις γαρίδες για να τηγανιστούν. Τις γυρνάτε για να πάρουν χρυσό χρώμα και από την άλλη πλευρά.

Μόλις τις βγάλετε αφήστε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε.


Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!

Δες επίσης:

Σχολίασε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro
Ads Blocker Detected!!!

Διαπιστώσαμε ότι χρησιμοποιείτε επεκτάσεις για τον αποκλεισμό διαφημίσεων. Για να συνεχίσετε απενεργοποιήστε αυτές τις επεκτάσεις και ανανεώστε τη σελίδα. Με αυτόν τον τρόπο μας βοηθάτε να συνεχίσουμε! Ευχαριστούμε!