Γαρίδες τυλιγμένες σε κανταΐφι
Οι γαρίδες τυλιγμένες σε κανταΐφι είναι πολύ νόστιμο ορεκτικό , σερβίρετε με μαγιονέζα ή σάλτσα σκόρδου αγιολί.
Συστατικά
1 πακέτο κανταΐφι αποψυγμένο
24 γαρίδες
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι
24 ξύλινα σουβλάκια μουλιασμένα στο νερό για 15 λεπτά.
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ ανακατέψτε το βούτυρο, το λάδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάστε κι αφήστε τις γαρίδες να μαριναριστούν.
Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τις γαρίδες και σοτάρετε για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μεχρι να αλλάξει το χρώμα τους. Αφαιρούμε κ τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν καλά τρυπήστε τις γαρίδες με ένα σουβλάκι κατά μήκος.
Κόψτε το κανταΐφι σε λωρίδες και χωρίστε ανά 10 κλωστούλες. Να κρατάτε πάντα το κανταΐφι σκεπασμένο με νωτισμένη πετσέτα για να μην ξεραθεί.
Πάρτε ένα ματσάκι κανταϊφιού και τυλίγουμε μία μία κάθε γαρίδα αφήνοντας την ουρά έξω.
Ζεσταίνετε λάδι σε βαθύ τηγάνι και μόλις κάψει καλά, βυθίστε τις γαρίδες για να τηγανιστούν. Τις γυρνάτε για να πάρουν χρυσό χρώμα και από την άλλη πλευρά.
Μόλις τις βγάλετε αφήστε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε.
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases