Garam Masala (Γκαράμ μασάλα) Ινδικό μπαχαρικό

Garam Masala (Γκαράμ μασάλα) Ινδικό μπαχαρικό

by Peggy
200 Προβολές

Το Garam Masala (Γκαράμ μασάλα) είναι ένα ινδικό μοναδικό μείγμα μπαχαρικών που θα απογειώσει και θα δώσει έξτρα νοστιμιά στα κρεατικά και τις σάλτσες σας.

Υλικά για το Garam Masala (Γκαράμ μασάλα)

  • 3 κ.σ. κολίανδρο
  • 2 κ.σ. κύμινο
  • 2 κ.σ. κάρδαμο
  • 2 κ.σ. ολόκληρο μαύρο πιπέρι
  • 3 φύλλα δάφνη
  • 1 κ.γλ. του γλυκού ολόκληρα γαρίφαλα
  • 1 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 ολόκληρο ραβδί κανέλας

Πως κάνουμε το Garam Masala (Γκαράμ μασάλα)



Για το ινδικό μείγμα μπαχαρικών γκαράμ μασάλα, προσθέστε όλα τα υλικά σας εκτός από το μοσχοκάρυδο σε ένα στεγνό τηγάνι και ψήστε για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία ανακινώντας το τηγάνι. Ανακατεύουμε τακτικά ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Όταν τα υλικά σκουρύνουν ελαφρώς θα ελευθερώσουν ένα πλούσιο καπνιστό άρωμα. Τότε, αφαιρέστε τα από το τηγάνι και αφήστε τα να κρυώσουν.

Σε μία μηχανή άλεσης καφέ, ή μούλτι, προσθέστε το μείγμα των μπαχαρικών μαζί με το μοσχοκάρυδο και αλέστε τα μέχρι να γίνουν σαν άμμος. Αποθηκεύστε το σπιτικό σας μπαχαρικό σε στεγανό δοχείο μακριά από υγρασία και ζέστη.

Αφού φτιάξατε το μπαχαρικό Garam Masala (Γκαράμ μασάλα), μπορείτε να μαγειρέψετε και να δοκιμάσετε ένα από τα πιο φημισμένα ινδικά πιάτα, το Ινδικό butter chicken (κοτόπουλο με σάλτσα μπαχαρικών) .

Μπορείτε επίσης να παραγγείλετε online το μοναδικό αυτό μείγμα μπαχαρικών παρακάτω.


Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!

Δες επίσης:

Σχολίασε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro
Ads Blocker Detected!!!

Διαπιστώσαμε ότι χρησιμοποιείτε επεκτάσεις για τον αποκλεισμό διαφημίσεων. Για να συνεχίσετε απενεργοποιήστε αυτές τις επεκτάσεις και ανανεώστε τη σελίδα. Με αυτόν τον τρόπο μας βοηθάτε να συνεχίσουμε! Ευχαριστούμε!