Garam Masala (Γκαράμ μασάλα) Ινδικό μπαχαρικό

Garam Masala (Γκαράμ μασάλα) Ινδικό μπαχαρικό

Το Garam Masala (Γκαράμ μασάλα) είναι ένα ινδικό μοναδικό μείγμα μπαχαρικών που θα απογειώσει και θα δώσει έξτρα νοστιμιά στα κρεατικά και τις σάλτσες σας.

Υλικά για το Garam Masala (Γκαράμ μασάλα)

  • 3 κ.σ. κολίανδρο
  • 2 κ.σ. κύμινο
  • 2 κ.σ. κάρδαμο
  • 2 κ.σ. ολόκληρο μαύρο πιπέρι
  • 3 φύλλα δάφνη
  • 1 κ.γλ. του γλυκού ολόκληρα γαρίφαλα
  • 1 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 ολόκληρο ραβδί κανέλας

Πως κάνουμε το Garam Masala (Γκαράμ μασάλα)

Για το ινδικό μείγμα μπαχαρικών γκαράμ μασάλα, προσθέστε όλα τα υλικά σας εκτός από το μοσχοκάρυδο σε ένα στεγνό τηγάνι και ψήστε για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία ανακινώντας το τηγάνι. Ανακατεύουμε τακτικά ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Όταν τα υλικά σκουρύνουν ελαφρώς θα ελευθερώσουν ένα πλούσιο καπνιστό άρωμα. Τότε, αφαιρέστε τα από το τηγάνι και αφήστε τα να κρυώσουν.

Σε μία μηχανή άλεσης καφέ, ή μούλτι, προσθέστε το μείγμα των μπαχαρικών μαζί με το μοσχοκάρυδο και αλέστε τα μέχρι να γίνουν σαν άμμος. Αποθηκεύστε το σπιτικό σας μπαχαρικό σε στεγανό δοχείο μακριά από υγρασία και ζέστη.

Αφού φτιάξατε το μπαχαρικό Garam Masala (Γκαράμ μασάλα), μπορείτε να μαγειρέψετε και να δοκιμάσετε ένα από τα πιο φημισμένα ινδικά πιάτα, το Ινδικό butter chicken (κοτόπουλο με σάλτσα μπαχαρικών) . Την συνταγή θα την βρείτε στον σύνδεσμο που ακολουθεί.

Μοιράσου το!
Article Tags:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Don't Miss! random posts ..