Φακές με σπανάκι

by Peggy
357 Προβολές

Φακές με σπανάκι

Σούπερ θρεπτικό φαγάκι με φακές και σπανάκι, πλούσια σε σίδηρο. Συνδυάστε με ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι για μέγιστη απορρόφηση σιδήρου.

Φακές με σπανάκι

Σούπερ θρεπτικό φαγάκι με φακές και σπανάκι, πλούσια σε σίδηρο. Συνδυάστε με ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι για μέγιστη απορρόφηση σιδήρου.

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

Κουζίνα Ελληνική
Χρόνος εκτέλεσης 5 mins
Χρόνος ψησίματος 50 mins
Συνολικός χρόνος 55 mins

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  

  • 250  γρ φακές χονδρές
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζανάκι κρασί  λευκό, ξηρό
  • 1 κ.σ ντοματοπελτέ
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κύβο κότας
  • 1 πιπεριά   κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 300 γρ σπανάκι φρέσκο ,  πλυμένο και ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Ξεπλένουμε τις φακές.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 5 φλ. νερό και μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τις φακές.
  • Βράζουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια σουρώνουμε, πετάμε το νερό και αφήνουμε τις φακές στην άκρη.
  • Σκουπίζουμε και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με 4 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο, βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ, τις φακές, τα καρότα, τα φύλλα δάφνης, 1 λίτρο νερό, τον κύβο κότας, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Μαγειρεύουμε το φαγητό με για 35 – 40 λεπτά, με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι οι φακές να μαλακώσουν.
  • Εντωμεταξύ σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο, βάζουμε την κόκκινη πιπεριά και σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατίζουμε και σοτάρουμε για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να πέσει ο όγκος του και να μαραθεί.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τις φακές, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμη.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Keyword Συνταγή όσπρια, Φακές με σπανάκι, Φακές συνταγή
Θα χαρώ να διαβάσω τις εντυπώσεις σου γι’ αυτή τη συνταγή. Κάνε με Tag στο Instagram @sintagesmagirikis.gr

Διάβασε: Προστατεύει η σόγια από τον καρκίνο του μαστού;


Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!

Δες επίσης:

Σχολίασε






Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα