Οι φακές αλλιώς, συνταγή που θα λατρέψετε! Φακές με τόφου.
Μια νόστιμη παραλλαγή στο κλασικό ελληνικό πιάτο.
Υλικά
- 250 γραμμάρια φακές
- 3 κσ ελαιόλαδο
- 1,5 κ.σ πελτέ τομάτας
- 1 κσ βαλσάμικο ξύδι
- λίγο μαϊντανό
- 1 κύβο λαχανικών
- 2 καρότα
- 4 πατάτες μέτριες
- 3 κρεμμύδια μέτρια
- 250 γραμμάρια καπνιστό τόφου
- μια πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Ξεπλένουμε και καθαρίζουμε τις φακές μας.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα κόβουμε σε κύβους όπως και το καπνιστό τόφου.
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το τόφου, 1 πρέζα ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα. Γυρνάμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας και ανακατεύουμε για λίγο.
προσθέτουμε νερό να καλύψει τα υλικά μας, τον ζωμό, πιπέρι και αλάτι ανάλογα τα γούστα, το ξύδι και τον μαϊντανό.
Αφήνουμε να βράσει για μια ώρα και ελέγχουμε το φαγητό μας τακτικά.
Σερβίρουμε τις φακές μας ζεστές με το φρεσκοψημένο τραγανό ψωμί, χωρίς ζύμωμα!
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases