Εύκολο σπιτικό ψωμί
Συνταγή για Εύκολο σπιτικό ψωμί
Φτιάξτε το δικό σας ψωμάκι, εύκολα στο σπίτι και συνοδέψτε το μεσημεριανό σας γεύμα.
Μην το πετάτε! 5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το νερό των ζυμαρικών
Εύκολο σπιτικό ψωμί
Συνταγή για Εύκολο σπιτικό ψωμί
Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 400 γρ αλεύρι γοχ
- 5 γρ μαγιά ξηρή
- 220 ml Νερό χλιαρό
- 1 κγ ζάχαρη
- 1 κγ αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακούβα, προσθέτουμε την ζάχαρη, την μαγιά και 100 ml. χλιαρό νερό.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 10 λεπτά σε ζεστό σημείο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 60°C Κελσίου για 10 λεπτά και κατόπιν τον σβήνουμε.
- Ανακατεύουμε ελαφρά τα υλικά που προσθέσαμε στο μπωλ. Διαλύουμε σε 120 ml. νερό το αλάτι και το προσθέτουμε σταδιακά ενώ ζυμώνουμε.
- Θα ζυμώσουμε την ζύμη για 3 συνεχόμενα λεπτά.
- Σε ένα στρογγυλό μπώλ μετρίου μεγέθους, στρώνουμε μια καθαρή λινή πετσέτα και πασπαλίζουμε με αλεύρι.Τοποθετούμε μέσα το ζυμάρι που ετοιμάσαμε και καλύπτουμε ερμητικά με μεμβράνη.
- Αφήνουμε το μπώλ μέσα στον φούρνο, που προθερμάναμε, για 20 λεπτά.
- Βγάζουμε το μπώλ από τον φούρνο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C .Αναποδογυρίζουμε το ψωμί σε ένα ταψί.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C Κελσίου και άλλα 8-10 στους 200°C Κελσίου
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases