Εύκολο σπιτικό ψωμί

Εύκολο σπιτικό ψωμί

by Peggy
410 Προβολές

Εύκολο σπιτικό ψωμί

Συνταγή για Εύκολο σπιτικό ψωμί

Φτιάξτε το δικό σας ψωμάκι, εύκολα στο σπίτι και συνοδέψτε το μεσημεριανό σας γεύμα.

Μην το πετάτε! 5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το νερό των ζυμαρικών

Εύκολο σπιτικό ψωμί

Εύκολο σπιτικό ψωμί

Συνταγή για Εύκολο σπιτικό ψωμί

Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  

  • 400  γρ αλεύρι  γοχ
  • 5 γρ μαγιά  ξηρή
  • 220 ml Νερό  χλιαρό
  • 1 κγ ζάχαρη
  • 1 κγ αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακούβα, προσθέτουμε την ζάχαρη, την μαγιά και 100 ml. χλιαρό νερό.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 10 λεπτά σε ζεστό σημείο.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 60°C Κελσίου για 10 λεπτά και κατόπιν τον σβήνουμε.
  • Ανακατεύουμε ελαφρά τα υλικά που προσθέσαμε στο μπωλ. Διαλύουμε σε 120 ml. νερό το αλάτι και το προσθέτουμε σταδιακά ενώ ζυμώνουμε.
  • Θα ζυμώσουμε την ζύμη για 3 συνεχόμενα λεπτά.
  • Σε ένα στρογγυλό μπώλ μετρίου μεγέθους, στρώνουμε μια καθαρή λινή πετσέτα και πασπαλίζουμε με αλεύρι.Τοποθετούμε μέσα το ζυμάρι που ετοιμάσαμε και καλύπτουμε ερμητικά με μεμβράνη. 
  • Αφήνουμε το μπώλ μέσα στον φούρνο, που προθερμάναμε, για 20 λεπτά.
  • Βγάζουμε το μπώλ από τον φούρνο.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C .
    Αναποδογυρίζουμε το ψωμί σε ένα ταψί.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C Κελσίου και άλλα 8-10 στους 200°C Κελσίου
Θα χαρώ να διαβάσω τις εντυπώσεις σου γι’ αυτή τη συνταγή. Κάνε με Tag στο Instagram @sintagesmagirikis.gr

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!

Δες επίσης:

Σχολίασε






Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα