Εύκολη κι ελαφριά πανακότα με φρέσκο ανανά και δυόσμο.

by Peggy
828 Προβολές

Εύκολη κι ελαφριά πανακότα με φρέσκο ανανά και δυόσμο.

Υλικά
Για την πανακότα:

  • 1 λίτρο φυτικό γάλα (εγώ χρησιμοποίησα βρώμης)
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. νισεστέ
  • 1 κ.γ. μαστιχέλαιο

Για το topping:

  • 300 γρ. ανανά κομμένο σε κυβάκια (περίπου 1,5 κούπα)
  • 1,5 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • λίγες σταγόνες φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
1. Ρίχνουμε το γάλα βρώμης σε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά.

2. Προσθέτουμε το νισεστέ, τη ζάχαρη και το μαστιχέλαιο.

3. Ανακατεύουμε με το σύρμα πάρα πολύ καλά ώστε να μη σβολιάσει.

4. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα για περίπου 5 λεπτά. Εδώ θέλει προσοχή γιατί μπορεί να κολλήσει πολύ εύκολα στον πάτο της κατσαρόλας. Οπότε δεν σταματάμε να ανακατεύουμε.

5. Όταν πήξει την βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σε μπωλ ή φορμάκια.

6. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

7. Αφού κρυώσει τη βάζουμε στο ψυγείο.

8. Στο μεταξύ κόβουμε τον ανανά σε κυβάκια και τον βάζουμε σε μια μπασινούλα.

9. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα δυόσμου και τα βάζουμε κι αυτά στη μπασίνα.

10. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες λεμονιού. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και δοκιμάζουμε. Αν χρειάζεται προσθέτουμε μερικές ακόμη σταγόνες λεμονιού.

11. Περίπου δύο ώρες μετά η πανακότα θα είναι έτοιμη.

12. Τη βγάζουμε από το ψυγείο, βάζουμε από πάνω με ένα κουτάλι το μείγμα του ανανά και απολαμβάνουμε!

Vegan παγωτό βανίλια

Νέα τάση: Έχετε δοκιμάσει τηγανητό νερό; Δείτε το Viral βίντεο

Aν τη φτιάξετε κι εσείς και αποφασίσετε να τη μοιραστείτε στο Facebook ή στο Instagram κάντε tag το @veganhomegr και #veganhomegr για να δούμε τις δημιουργίες σας.


Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!


*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases

Δες επίσης:

Σχολίασε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, αποδέχεστε αυτόματα και τους όρους χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα