Cookies σε 2 εκδοχές: με σοκολάτα-φουντούκι και πορτοκάλι-αμύγδαλο
Για τους αναποφάσιστους ή για όσους απλά θέλουν να έχουν διαφορετικές επιλογές για το συνοδευτικό του πρωινού καφέ τους.
Αυτά τα λαχταριστά cookies είναι ό,τι πρέπει.
Πιστόλι για μπισκότα σε 8 σχήματα
Βγάλε πανέμορφα σχέδια μπισκότων.
Διακόσμησε τα γλυκά σου με 8 διαφορετικά σχέδια.
(Affiliate link*)
Περισσότερα
Διακόσμησε τα γλυκά σου με 8 διαφορετικά σχέδια.
(Affiliate link*)

Cookies σε 2 εκδοχές: με σοκολάτα-φουντούκι και πορτοκάλι-αμύγδαλο
Για τους αναποφάσιστους ή για όσους απλά θέλουν να έχουν διαφορετικές επιλογές για το συνοδευτικό του πρωινού καφέ τους, αυτά τα λαχταριστά cookies είναι ό,τι πρέπει.
Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 3 φλιτζάνια αλεύρι
- 1½ κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- 2 καψουλάκια βανιλίνης
- 3 αβγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
- 300 ml αραβοσιτέλαιο
Για τα cookies σοκολάτα-φουντούκι
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
- 100 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
- 80 γρ. φουντούκια χοντροκοπανισμένα
Για τα cookies πορτοκάλι-αμύγδαλο
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 80 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα τους χοντροκοπανισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.
- Σε δεύτερο μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτετε το αραβοσιτέλαιο.
- Χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτετε σταδιακά το μίγμα του αλευριού, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να φτιάξετε μια ομοιογενή ζύμη.
- Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη. Στο πρώτο μέρος προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα και τα φουντούκια, ανακατεύετε καλά και όταν κρυώσει το μίγμα ρίχνετε μέσα και τις σταγόνες σοκολάτας. Στο δεύτερο μίγμα ανακατεύετε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και τα αμύγδαλα.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Στρώνετε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Στο πρώτο θα βάλετε τα σοκολατένια cookies και στο δεύτερο τα cookies αμυγδάλου.
- Παίρνετε ένα κουταλάκι του γλυκού, το βουτάτε σε κρύο νερό και παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης, τις οποίες ρίχνετε στο ταψί, αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους, γιατί τα cookies θα απλώσουν και θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.
- Ψήνετε τα cookies στο φούρνο για 15-20 λεπτά. Τα βγάζετε από το φούρνο και περιμένετε να κρυώσουν λίγο πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί ψησίματος, γιατί είναι πολύ αφράτα στην αρχή. Αφού κρυώσουν και σκληρύνουν, τα μεταφέρετε σε μεταλλικό κουτί ή τα σερβίρετε αμέσως.
Καφές ή coca-cola; Ειδικός αποκαλύπτει τι είναι πιο ανθυγιεινό
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases