Cheesecake ουράνιο τόξο (Vegan)
Εξωτερικά, σοκολατένιο με λίγο λευκό, φαίνεται ένα ασήμαντο συνηθισμένο cheesecake.. αλλά κομψό.
Αν όμως το κόψεις, λάμπει σε όλα τα χρώματα που έχει το ουράνιο τόξο … Θα το περίμενες αν το κοιτούσες από έξω;
Είναι ακριβώς αυτή η έκπληξη που κάνει ένα γλυκό τέλειο για κάθε είδους γιορτή! Τι θα λέγατε για γενέθλια; Σχεδόν όλοι θα ήταν χαρούμενοι με μια τέτοια τούρτα, σωστά; Ή απλώς για μια Κυριακή, να την κάνετε γλυκιά και πολύχρωμη.
Η συνταγή είναι για φόρμα18 εκ. Για μεγαλύτερη φόρμα (26-28 cm), απλώς διπλασιάστε τη συνταγή.
Εάν δοκιμάσετε τη συνταγή μου, θα ήταν πολύ ευγενικό αν μου αφήνατε ένα σχόλιο και μια βαθμολογία με αστέρια παρακάτω και θα χαιρόμουν πολύ αν βάζατε και μια φωτογραφία στο Instagram ή στο Facebook και να με κάνετε tag @sintagesmagirikis.gr θα ήθελα να δω το πολύχρωμο cheesecake σας!!!
Δοκίμασε:
Cheesecake ουράνιο τόξο (Vegan)
Cheesecake ουράνιο τόξο (Vegan)
Θέλεις περισσότερες συνταγές; Εγγράψου στο ενημερωτικό δελτίο μου και ακολούθησε με στο Facebook, το Pinterest και το Instagram για να μην χάσεις ούτε μια συνταγή.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τον πάτο
- 150 γραμμάρια Αλεύρι
- 25 γραμμάρια Κακάο
- 100 γραμμάρια Μαργαρίνη
- 50 γραμμάρια Ζάχαρη
- 35 γραμμάρια μους μήλου Δες τη συνταγή για μους μήλο
- 1/2 φακελάκι βανίλια
- 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για την γέμιση
- 500 γραμμάρια τυρί κρέμα vegan
- 75 γραμμάρια μαργαρίνη
- 75 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 πακέτο κρέμα στιγμής βανίλια
- 1 φακελάκι βανίλια
- ξύσμα από μισό λεμόνι
- Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Για την διακόσμηση
- Μπισκότα ορέο σπασμένα σε κομματάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον πάτο
- Αφού έχουμε βγάλει την μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου, την κόβουμε σε μικρά κομμάτια και την προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για τον πάτο. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά να έχουμε μια ζύμη.
- Τυλίγουμε την ζύμη σε μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη ζύμη και από την προηγούμενη μέρα και να την αφήσουμε στο ψυγείο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις πάνω κάτω.
- Σε μια φόρμα 18 εκ. (διπλασιάστε τα υλικά για μεγαλύτερη φόρμα) στρώνουμε λαδόκολλα, και λαδώνουμε τα τοιχώματα της φόρμας.
- Ανοίγουμε λίγο τη ζύμη και με τα χέρια μας την πιέζουμε για να κάτσει στην φόρμα καθώς και στα τοιχώματα της.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πλάστη αν και δεν είναι απαραίτητος.
Για την γέμιση
- Ζεσταίνουμε την μαργαρίνη και την ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά για την γέμιση.
- Ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μαζί.
- Χωρίζουμε την γέμιση σε 5 ίσα μέρη σε διαφορετικά μπολ και βάζουμε στο καθένα διαφορετικό χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε.
- Εναλλάξ ρίχνουμε από κάθε χρώμα στο κέντρο της φόρμας μέχρι να τελειώσει η γέμιση από κάθε μπολ και κατά διαστήματα χτυπάμε τη φόρμα 1-2 φορές στον πάγκο της κουζίνας.
- Ψήνουμε το chessecake μας περίπου 50 λεπτά.
- Αν κάνετε τη διπλή δόση ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου 65 λεπτά.
- Αφήστε να κρυώσει και ξεφορμάρετε.
Για την διακόσμηση
- Στολίστε το cheesecake με τα σπασμένα μπισκότα ορέο και σερβίρετε.
Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησέ με στο Facebook και στο Instagram!
*As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases