Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Κέικ σοκολάτας με άρωμα εσπρέσο
  • Ρολά κανέλας από Σουηδία

Ζουμερό σοκολατένιο κέικ με ρευστή σοκολάτα

Ζουμερό σοκολατένιο κέικ με ρευστή σοκολάτα

1456936841634Υλικά που θα χρειαστούμε για Ζουμερό σοκολατένιο κέικ με ρευστή σοκολάτα

  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 140 γραμμάρια ζάχαρη
  • 75 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
  • 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
    αλάτι
  • 3 αβγά
  • 150 ml γάλα πλήρες
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος Nestlé Dessert την σπάμε σε κομματάκια
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
  • 300 ml. νερό

Εκτέλεση συνταγής:

Βουτυρώνουμε ένα βαθύ ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°

Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, 50 γραμμάρια κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και μια πρέζα αλάτι. Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τον χυμό πορτοκαλιού. Ενώνουμε το μείγμα στερεών υλικών με το μείγμα υγρών και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα απαλό μείγμα. Ρίχνουμε τα κομμάτια κουβερτούρας γάλακτος Nestlé Dessert και ανακατεύουμε απαλά. Προσεκτικά ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι.

Σε μπολ ανακατεύουμε το βραστό νερό, με την καστανή ζάχαρη και 25 γρ. κακάο. Περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί με το σοκολατένιο σιρόπι. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 30 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια του κέικ. Σερβίρεται ζεστό για να ρέει η σοκολάτα από το εσωτερικό του κέικ. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 606 times, 1 visits today)
  • Ψωμάκια με παρμεζάνα και ελιά
  • Μελομακάρονα με σιμιγδάλι
  • Ταραμοσαλάτα
  • Κατσικάκι στο νταβά
Υλικά