Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Νηστίσιμα σιροπιαστά ροξάκια
  • Εύκολη ζύμη για πίτσα με μπύρα

Ζύμη για πεϊνιρλί

Εύκολη και νόστιμη ζύμη για πεϊνιρλί

zimi-gia-peinirliΥλικά που θα χρειαστούμε για Ζύμη για πεϊνιρλί:

Για 4 μεγάλα πεϊνιρλί

  • 350-450 γρ. Αλεύρι για κάθε χρήση (ή σκληρό)
  • 150 ml νερό
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ξερή μαγιά
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής:

Σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι.

Ανοίγουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε το λάδι. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα ή σπάτουλα.

Προσθέτουμε το μισό ποτήρι νερό και ζυμώνουμε, βάζουμε και το υπόλοιπο και συνεχίζουμε.

Βγάζουμε τη ζύμη απ’τη λεκάνη και συνεχίζουμε στο πάγκο μας. Όταν έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα, την βάζουμε ξανά στη λεκάνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για μισή ώρα.

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την ανοίγουμε με τον πλάστη σε πλάτος περίπου ενός εκατοστού και σε σχήμα παραλληλόγραμμο.

Γεμίζουμε με τα υλικά που επιθυμούμε και κλείνουμε τα πεϊνιρλί σαν βαρκούλες βρέχοντας με νερό στο κλείσιμο για να μην μας ανοίξουν.

Τα βάζουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Με την ίδια ζύμη μπορούμε να κάνουμε και λαχταριστή πίτσα.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 710 times, 1 visits today)
  • Ρεβιθοκεφτέδες νηστίσιμοι στο φούρνο
  • Λαχταριστό κέικ σοκολάτας με 3 υλικά!
  • Γαλατόπιτα με πορτοκάλι και κανέλα
  • Ρυζόγαλο
Υλικά