Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Σπιτικές αραβικές πίτες
  • Κρητικές Μυζηθρόπιτες

Χταποδοκεφτέδες

Χταποδοκεφτέδες

χταποδοκεφτεδεςΥλικά που θα χρειαστούμε για Χταποδοκεφτέδες 

  • 1 χταπόδι, περίπου 1 κιλό
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 3 αβγά
  • 1/3 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές τις σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομ
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής:

Βράζουμε το χταπόδι με τ υγρά του για μια ώρα περίπου σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

Το ψιλοκόβουμε για να γίνει κιμάς ή το βάζουμε στο μούλτι και το αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ.

Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδάκια – μπαλίτσες, για να τα πλάσουμε εύκολα βρέχουμε τα χέρια μας.

Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια από χταπόδι και τα βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά ώστε να σταθεροποιηθούν.

Έπειτα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και τους ακουμπάμε σε ένα απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι.

Οι χταποδοκεφτέδες μας είναι έτοιμοι για σερβίρισμα!

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 71 times, 1 visits today)
  • Σαλάτα με γαρίδες
  • Κοτόπουλο με κρούστα μαγιονέζα – παρμεζάνα
  • Flammkuchen [Γερμανική πίτσα]
  • Milkshake σοκολάτα – φράουλα
Υλικά