Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Πατατοσαλάτα Μάνης
  • Cuban Mojito

Χταπόδι κρασάτο: Ο καλύτερος μεζές με 3 μόνο υλικά!

645444Χταπόδι κρασάτο: Ο καλύτερος μεζές με 3 μόνο υλικά!

Το αγαπημένο σε όλους σαρακοστιανό και όχι μόνον,  πιάτο!

Υλικά που θα χρειαστούμε για Χταπόδι κρασάτο

  • 1 χταπόδι περίπου ένα κιλό
  • Κόκκινο ή ροζέ κρασί (περίπου 2 κούπες ή όσο πάρει. όχι γλυκά κρασιά)
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής:

Πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι. Αν είναι κατεψυγμένο το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να ξεπαγώσει εντελώς.

Βγάζουμε το μαύρο (ρύγχος) που είναι ανάμεσα στα πλοκάμια και τα μάτια που είναι στη βάση της σακούλας του.

Αν είναι φρέσκο αδειάζουμε τη σακούλα του απ ότι περιέχει.

Με το νερό που έχει κρατήσει ήδη απτό πλύσιμο το ρίχνουμε στη κατσαρόλα.

Βάζουμε το μάτι σε χαμηλή προς μέτρια ένταση χωρίς να προσθέσουμε άλλο νερό, θα αλλάξει χρώμα και θα βγάλει τα υγρά του.

Όταν σωθούν μερικώς τα υγρά του προσθέτουμε λίγο λίγο το κρασί και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.

Αν δεν μαλακώσει προσθέτουμε λίγο παραπάνω κρασί μέχρι να γίνει μαλακό.

Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, πριν σωθούν όλα τα υγρά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να βράσει μέχρι να “μελώσει” η σάλτσα μας.

*Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος του χταποδιού.

Σερβίρουμε όπως είναι με ελαιόλαδο και λίγο ξύδι.

Αλάτι δεν προσθέτουμε στο χταπόδι, το έχει αλατίσει ήδη η θάλασσα!

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 649 times, 1 visits today)
  • Σοκολατόπιτα με πραλίνα φουντουκιού
  • Συνταγή για σπιτική Lila Pause
  • Χοιρινές μπριζόλες α λα κρεμ
  • Amaretto Mochaccino
Υλικά