Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Παστίτσιο με κιμά και γιαούρτι
  • Κεμπάπ πικάντικο από Τουρκία

Χταπόδι κοκκινιστό

Χταπόδι κοκκινιστό

Μια συνταγή νηστίσιμη αλλά γευστικότατη για τους λάτρεις των θαλασσινών και συγκεκριμένα του χταποδιού..

xtapodi-kokkinistoΥλικά που θα χρειαστούμε για Χταπόδι κοκκινιστό:

  • 1 χταπόδι, 3 κιλά
  • 450 ml κρασί κόκκινο ξηρό
  • 500 γραμμάρια Pummaro για κοκκινιστά
  • 180 ml ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε ζάρια
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
  • ½ κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση συνταγής:

Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με όλα τα μπαχαρικά, τα λαχανικά και το κρασί. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν με τα υγρά που βγάζει το χταπόδι.

Μόλις βράσει το χταπόδι, το βγάζουμε και το κόβουμε σε κομματάκια.

Σουρώνουμε το ζουμί από την κατσαρόλα σε μια άλλη κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το pummaro και το ελαιόλαδο, βράζουμε για 10-15 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε και το χταπόδι.

Τα αφήνουμε να βράσουν για ακόμη 5-8 λεπτά.

Το χταπόδι κοκκινιστό είναι έτοιμο!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 169 times, 1 visits today)
  • Τηγανόψωμα
  • Κέικ με Ferrero Rocher
  • Milkshake σοκολάτα – φράουλα
  • Η διατροφή επηρεάζει τη διάθεσή μας
Υλικά