Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
info@sintagesmagirikis.gr
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Κολοκυθάκια στιφάδο
  • Η σοκολάτα ρίχνει την πίεση

Χαλβάς Πελοποννησιακός

Παραδοσιακός πελοποννησιακός χαλβάς με σαφράν.

xalvas-peloponisiosΥλικά που θα χρειαστούμε για Χαλβάς Πελοποννησιακός:

  • 4 φλ. νερό
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. βούτυρο
  • 1 φλ. σιμιγδάλι
  • 1 φλ. αμυγδαλόψιχα
  • 1/2 κ.γ. σαφράν
  • αμύγδαλα ολόκληρα για τη διακόσμηση
  • κανέλα

Εκτέλεση:

Βράζουμε το νερό με το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύουμε και προσέχουμε μη μας σβολιάσει.

Σιγοβράζουμε μέχρι να πιει το μείγμα μας όλα τα υγρά, συμπληρώνουμε αμυγδαλόψιχα σαφράν και κανέλα.

Το βάζουμε σε ένα ταψί βουτυρωμένο και το ψήνουμε περίπου 15 λεπτά.

Πασπαλίζουμε τον χαλβά με κανέλα και σερβίρουμε.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 227 times, 1 visits today)
  • Πατατοσαλάτα της Βαυαρίας
  • Τούρτα σοκολάτα με μπισκότα
  • Κουπέπια
  • Πιπεράτο μεξικάνικο αρνί
Υλικά