Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Κοτόπουλο με κρούστα μαγιονέζα – παρμεζάνα
  • Νηστίσιμο παγωτό φράουλα

Χαλβάς Πελοποννησιακός

Παραδοσιακός πελοποννησιακός χαλβάς με σαφράν.

xalvas-peloponisiosΥλικά που θα χρειαστούμε για Χαλβάς Πελοποννησιακός:

  • 4 φλ. νερό
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. βούτυρο
  • 1 φλ. σιμιγδάλι
  • 1 φλ. αμυγδαλόψιχα
  • 1/2 κ.γ. σαφράν
  • αμύγδαλα ολόκληρα για τη διακόσμηση
  • κανέλα

Εκτέλεση:

Βράζουμε το νερό με το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύουμε και προσέχουμε μη μας σβολιάσει.

Σιγοβράζουμε μέχρι να πιει το μείγμα μας όλα τα υγρά, συμπληρώνουμε αμυγδαλόψιχα σαφράν και κανέλα.

Το βάζουμε σε ένα ταψί βουτυρωμένο και το ψήνουμε περίπου 15 λεπτά.

Πασπαλίζουμε τον χαλβά με κανέλα και σερβίρουμε.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 203 times, 1 visits today)
  • Μπιφτέκια σόγιας
  • Κανταΐφι
  • Mini πίτσες από μελιτζάνα
  • Σπιτικές καραμέλες γάλακτος
Υλικά