Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Νέα στοιχεία για τη σχέση του ελληνικού καφέ με την καρδιά
  • Πανεύκολα τυροπιτάκια στη στιγμή

Βαρένικα [ζυμαρικά γεμιστά αλά ποντιακά]

Συνταγή για Βερένικα [ζυμαρικά γεμιστά αλά ποντιακά]

verenika-pontiaka-zimarika-gemista-sintagiΥλικά που θα χρειαστούμε για Βαρένικα [ζυμαρικά γεμιστά αλά ποντιακά]

  • νερό 2-3 ποτήρια
  • αλεύρι για πίτες όσο πάρει
  • αλάτι
  • βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
  • λίγο λάδι
  • κρεμμύδι

Γέμιση 1

  • τυρί φέτα ή μυζήθρα ή ανθότυρο

Γέμιση 2

  • 1/2 κιλού κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λαδάκι

Γέμιση 3

  • 2-3 πατάτες μεγάλες
  • αλάτι
  • κόκκινο πιπέρι γλυκό (πάπρικα)

Εκτέλεση συνταγής:

Γέμιση 1

Τρίβουμε το τυρί που θέλουμε στη ψιλή μεριά

Γέμιση 2

Τσιγαρίζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και τον κιμά. Προσθέτουμε το μαϊντανό το αλάτι και το πιπέρι.

Γέμιση 3

Βράζουμε τις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ, προσθέτουμε πάπρικα , αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Για τη ζύμη:

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, το νερό και το αλάτι και κάνουμε μια σφιχτή ζύμη.

Ύστερα ανοίγουμε με τον πλάστη μας ένα μεγάλο χοντρό φύλλο και κόβουμε με ποτήρι ή κουπ πατ μικρά στρόγγυλα κομμάτια  από τη ζύμη μας. Τα γεμίζουμε με ένα από τα 3 μείγματα.

Τα κλείνουμε διπλώνοντας στη μέση, βρέχοντας ελαφρά με νεράκι στην άκρη τους και πιέζουμε με τα δάχτυλα μας.
Κάνουμε μια ζύμη λίγο σφιχτή με το νερό, αλάτι και αλεύρι.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, προσθέτουμε αλάτι, και λίγο λάδι και τα ρίχνουμε ένα ένα και σιγά σιγά.

Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 5-7 λεπτά. Αν τα βράσουμε περισσότερο μπορεί να μας ανοίξουν.

Τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με βούτυρο ή τσιγαρισμένο κρεμμύδι, μαύρο πιπέρι και ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε με γιαούρτι και ξερό τριμμένο δυόσμο.

Ευχαριστούμε την Κυρία Στέλλα για τη συνταγή!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 256 times, 2 visits today)
  • Maffins με αβγά και λαχανικά
  • Muffin Χαλβά με Γλάσο Ταχινιού
  • Λουκάνικα με φέτα
  • Κρέμα καραμελέ
Υλικά