Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Σίδηρος και διατροφή. Πως συνδέονται;
  • Σάλτσα μπολοναίζ [bolognaise]

Βασιλόπιτα με σοκολάτα

Βασιλόπιτα με σοκολάτα

Μια ακόμη παραλλαγή της παραδοσιακής βασιλόπιτας!

vasilopita me sokolataΥλικά που θα χρειαστούμε: (Σερβίρει 10)

  • 350 γραμμάρια αμυγδαλόπαστα
  • 3 αβγά
  • 150 γραμμάρια  ζάχαρη άχνη
  • 80 γραμμάρια  αλεύρι μαλακό
  • 50 γραμμάρια  βούτυρο
  • 100 γραμμάρια  κουβερτούρα
  • 50 γραμμάρια αμυγδαλόσκονη
  • 50 γραμμάρια  ρούμι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 30 γραμμάρια βερίκοκα ξερά
  • 30 γραμμάρια  δαμάσκηνα ξερά
  • 30 γραμμάρια  σύκα ξερά
  • 40 γραμμάρια  σταφίδες ξανθές
  • 20 γραμμάρια  σταφίδες μαύρες
  • 1 ασπράδι αβγού

Για το γλάσο:

  • 1 ασπράδι αυγού
  • 140 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3-4 σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ την αμυγδαλόπαστα με την άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Συνεχίζουμε μέχρι να γίνει αφράτο και να ασπρίσει.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε αργά και σταθερά μέχρι να λιώσει και να έχουμε ένα ρευστό μείγμα. Το προσθέτουμε στο μείγμα με την αμυγδαλόπαστα και ρίχνουμε το ρούμι.

Έπειτα προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Ανακατεύουμε όλα τα ξερά φρούτα με το ασπράδι αβγού και με λίγο αλεύρι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί [αφήνουμε να καλύψει και τα τοιχόματα του] και το γεμίζουμε με το μείγμα μας.

Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.

Προετοιμάζουμε το γλάσσο ανακατεύοντας το ασπράδι, το λεμόνι και τη ζάχαρη.

Βγάζουμε τη βασιλόπιτα από τον φούρνο, την αλείφουμε με το γλάσσο και ξαναψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 181 times, 1 visits today)
  • Κέικ μήλου
  • Εύκολος χαλβάς με κακάο, σε 15 λεπτά!
  • Σπιτικό ψωμί χωρίς μαγιά και ζύμωμα
  • Κατσίκι γεμιστό στο φούρνο με πατάτες
Υλικά