Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Ζύμη για πεϊνιρλί
  • Εύκολη συνταγή για παντεσπάνι

Βασιλόπιτα Μανιάτικη

Νόστιμη βασιλόπιτα… από την Μάνη!

5271926296_b3cab096a6Υλικά που θα χρειαστούμε για βασιλόπιτα μανιάτικη:

  • 6 αβγά
  • 160 γρ. βούτυρο αγελάδος [σε θερμοκρασία δωματίου]
  • 200 γρ φρέσκο γάλα
  • 480 γρ ζάχαρη
  • 640 γρ αλεύρι δυνατό
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από ½ πορτοκάλι  [το μειώνουμε αν δεν θέλουμε έντονη γεύση]
  • 1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το βούτυρο με το αλεύρι, τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν ομοιόμορφα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο βαθύ μπολ χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε το γάλα.

Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ στο κονιάκ και το ρίχνουμε στο μείγμα που ρίξαμε το γάλα, βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ενώ χτυπάμε αργά προσθέτουμε λίγο-λίγο το μείγμα με το βούτυρο και το αλεύρι.

Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφος χυλός.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί Νο32 το πασπαλίζουμε με αλεύρι παντού για να μην μας κολλήσει αδειάζουμε τον χυλό και βάζουμε το νόμισμα μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω για 1 ώρα. [ανάλογα με τον φούρνο σας]

Για να καταλάβουμε εάν είναι έτοιμη, παίρνουμε μια οδοντογλυφίδα και την βυθίζουμε στην βασιλόπιτα μας, θα πρέπει να βγει στεγνή χωρίς ζύμη.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 247 times, 1 visits today)
  • Kinome Yaki [Ψητό ψάρι από Ιαπωνία]
  • Λαχταριστό κέικ σοκολάτας του Άκη
  • Παντεσπάνι για κορμούς [λυγίζει και δεν σπάει]
  • Τορτελίνια με σάλτσα μπολονέζ
Υλικά