Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Καλαμάρια γεμιστά
  • Βαρένικα [ζυμαρικά γεμιστά αλά ποντιακά]

Βασική ζύμη για λαχταριστές κρέπες

Οι κρέπες είναι παντός καιρού, τρώγονται ζεστές, κρύες,  αλμυρές, γλυκές, χειμώνα, καλοκαίρι..

term253_krepaZymiΥλικά που θα χρειαστούμε για Βασική ζύμη για λαχταριστές κρέπες:

  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 1/4 κούπας φρέσκο γάλα
  • 1 ή 2 αβγά χτυπημένα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ.βούτυρο λιωμένο κρύο
  • Βούτυρο [πλάκα] για το άλειμμα του τηγανιού

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ το αλεύρι που έχουμε κοσκινίσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη,το αλάτι και τα ανακατεύουμε.

Βάζουμε τα αβγά και το κρύο βούτυρο. Ανακατεύοντας με το σύρμα ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα. Ο χυλός πρέπει να γίνει λείος και αραιός.

Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να κάτσει για 1 ώρα στο ψυγείο.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι [αντικολλητικό]. Παίρνουμε ένα πιρούνι τρυπάμε την πλάκα βουτύρου και αλείφουμε το τηγάνι, όπως με πινέλο. [το αφήνουμε λίγο παραπέρα απ΄το τηγάνι να μην μας λιώσει και φύγει απ΄το πιρούνι.]

Ρίχνουμε 1/2 φλιτζανάκι του καφέ [ανάλογα με το τηγάνι σας] από τον χυλό στο ζεστό τηγάνι και το περιστρέφουμε με γρήγορες κινήσεις ώστε να απλωθεί παντού.  Μόλις ψηθεί από κάτω γυρίζουμε από την άλλη με μια σπάτουλα.  Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός,  *Προσέχουμε να μην ξεχάσουμε το βούτυρο πριν από κάθε κρέπα.

Σερβίρουμε τις κρέπες με γλυκιά ή αλμυρή γέμιση!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 177 times, 1 visits today)
  • Ψωμάκια φούρνου γεμιστά με μερέντα
  • Καραμελωμένα μήλα με λουκάνικα και μπέικον
  • Muffin Χαλβά με Γλάσο Ταχινιού
  • Μεξικάνικη σαλάτα με κόκκινα φασόλια
Υλικά