Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Αρνάκι κοκκινιστό με μακαρόνια
  • Μελιτζανοσαλάτα

Τσουρέκι με λευκή σοκολάτα [Σαν του Τερκενλή]

Συνταγή για Τσουρέκι με λευκή σοκολάτα [Σαν του Τερκενλή]

Το τσουρέκι αυτό έχει ίδια γεύση με αυτά που αγοράζουμε από τον Τερκενλή.

tsoureki-leuki-sokolata-san-tou-terkenli-sintagiΥλικά που θα χρειαστούμε για Τσουρέκι με λευκή σοκολάτα [Σαν του Τερκενλή]

Για το τσουρέκι:

  • 500 γραμμάρια αλεύρι
  • 30 γραμμάρια νωπή μαγιά
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 75 γραμμάρια βούτυρο
  • 120 ml πλήρες γάλα
  • 3 αβγά
  • 2 γραμμάρια μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 1/2 γραμμάρια μαχλέπι κοπανισμένο

Για την επικάλυψη:

  • 400 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα
  • σιρόπι σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής:

Βάζουμε σε μια λεκάνη το γάλα, χλιαρό, τα 60 γραμμάρια ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε το αλεύρι, όσο πάρει για να γίνει ζυμάρι ενώ το ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για 2 ώρες σε ζεστό μέρος για να διπλασιαστεί.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα αβγά, την υπόλοιπη ζάχαρη, το μαχλέπι, τη μαστίχα, και το αλάτι. Ανακατεύουμε με σύρμα σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να ζεσταθούν και έπειτα βάζουμε τα υλικά της κατσαρόλας στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε το ζυμάρι και χτυπάμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα.

Ενώ χτυπάμε ρίχνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι. Η ζύμη μας θα πρέπει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα ελαστικό ζυμάρι που να γυαλίζει.

Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο και την πλάθουμε σε μπάλα. Τη τοποθετούμε στη λεκάνη μας, τη σκεπάζουμε με τη βαμβακερή πετσέτα και την αφήνουμε για ακόμη 2 ώρες για να διπλασιαστεί.

Ζυμώνουμε και πλάθουμε μια μπάλα. Ανοίγουμε με τον πλάστη μια μακρόστενη λωρίδα και πλέκουμε τη ζύμη μας, σαν κοτσίδα.

Βάζουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε πάνω το τσουρέκι μας. Το σκεπάζουμε με τη πετσέτα και το αφήνουμε έτσι για 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις.

Ψήνουμε στη κάτω σχάρα για πέντε λεπτά, έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για ακόμη 25 λεπτά.

Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρι.

Μόλις κρυώσει το τσουρέκι μας εντελώς, περιχύνουμε με τη λευκή σοκολάτα και κάνουμε σχέδια με το σιρόπι σοκολάτας.

Αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί και ύστερα το κόβουμε σε μερίδες

Τη συνταγή αυτή μας τη έστειλε η Μαρία Πετρίδου, την ευχαριστούμε πολύ!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 4.466 times, 1 visits today)
  • Αρακάς γιαχνί με καρότα
  • Φύλλα κρούστας. Εγγυημένα, το λεπτότερο φύλλο που έχετε ανοίξει χωρίς πλάστη!
  • Caramel cheesecake
  • Bolognese για χορτοφάγους
Υλικά