Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
info@sintagesmagirikis.gr
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Παστίτσιο με μοσχαρίσιο κιμά
  • Σοκολατένιος κορμός με κουλουράκια Πασχαλινά

Τραχανόπιτα

Τραχανόπιτα

Τραχανόπιτα – Παραδοσιακή συνταγή από Πελοπόννησο

traxanopitaΥλικά που θα χρειαστούμε για Τραχανόπιτα

  • 1 φύλλο χωριάτικο
  • 250 γραμμάρια   γλυκό τραχανά
  • 150 γραμμάρια   φέτα θρυμματισμένη
  • 50 γραμμάρια   κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο & κουταλιά της σούπας για το άλειμμα
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

Σε ένα μπολ με νερό βάζουμε τον τραχανά και τον αφήνουμε 2-3 ώρες ώστε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.

Προσθέτουμε την φέτα, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το λάδι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε έναν πηχτό χυλό.

Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε ένα φύλλο φροντίζοντας να εξέχει στις άκρες.

Ρίχνουμε τον χυλό και τον απλώνουμε. Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και σκεπάζουμε με το φύλλο που περισσεύει αφήνοντας το κέντρο της πίτας ξεσκέπαστο.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 1 περίπου ώρα στους 200 βαθμούς.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 230 times, 1 visits today)
  • Κουλουράκια της Λαμπρής
  • Κρητική τσουκνιδόπιτα
  • Κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ ογκρατέν
  • Μελομακάρονα γεμιστά με καρύδι
Υλικά