Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Κέικ με κουρκουμά και γλυκάνισο
  • Κρέμα καραμελέ

Τραχανόπιτα

Τραχανόπιτα

Τραχανόπιτα – Παραδοσιακή συνταγή από Πελοπόννησο

traxanopitaΥλικά που θα χρειαστούμε για Τραχανόπιτα

  • 1 φύλλο χωριάτικο
  • 250 γραμμάρια   γλυκό τραχανά
  • 150 γραμμάρια   φέτα θρυμματισμένη
  • 50 γραμμάρια   κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο & κουταλιά της σούπας για το άλειμμα
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

Σε ένα μπολ με νερό βάζουμε τον τραχανά και τον αφήνουμε 2-3 ώρες ώστε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.

Προσθέτουμε την φέτα, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το λάδι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε έναν πηχτό χυλό.

Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε ένα φύλλο φροντίζοντας να εξέχει στις άκρες.

Ρίχνουμε τον χυλό και τον απλώνουμε. Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και σκεπάζουμε με το φύλλο που περισσεύει αφήνοντας το κέντρο της πίτας ξεσκέπαστο.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 1 περίπου ώρα στους 200 βαθμούς.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 201 times, 1 visits today)
  • Γιαουρτόπιτα Πολίτικη
  • Καρυδόπιτα με κρέμα και σοκολατένιο γλάσο
  • Πατατόστ (τόστ πατάτας)
  • Μάφινς με τυριά και ζαμπόν
Υλικά