Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Κρέμα ζαχαροπλαστικής [Παρλιάρου]
  • Σπιτικό ντονέρ

Τούρκικος χαλβάς χωρίς σιρόπι

Τούρκικος χαλβάς χωρίς σιρόπι

tourkikos-xalvas-xoris-siropiΥλικά που θα χρειαστούμε για Τούρκικος χαλβάς χωρίς σιρόπι:

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γεμάτο αβγά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
  • μισό φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
  • λίγη βανίλια
  • άχνη ζάχαρη
  • κανέλα

Εκτέλεση συνταγής:

Βάζουμε τα αβγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε, προσθέτουμε ζάχαρη και συνεχίζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Ρίχνουμε το αλεύρι και τη βανίλια, ανακατεύουμε καλά ώστε να έχουμε ένα πηχτό χυλό.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε σιγά σιγά από ψηλά το χυλό ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να είναι έτοιμο.

Ο χυλός μετατρέπεται στην αρχή σε μαλακή ζύμη , έπειτα σκληραίνει και τέλος, διαλύεται και γίνεται σπυρωτός σαν σιμιγδάλι, οπότε ο χαλβάς είναι έτοιμος.

Τον κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε τον χαλβά με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 311 times, 1 visits today)
  • Πασχαλινά αβγά με παγωτό σε 2 λεπτά
  • Παντεσπάνι για κορμούς [λυγίζει και δεν σπάει]
  • Γαλακτομπούρεκο με κορν φλέικς
  • Σπιτικό ψωμί χωρίς μαγιά και ζύμωμα
Υλικά