Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Γαλακτομπούρεκο με κορν φλέικς
  • Πατατοκροκέτες με μανιτάρια

Τορτελίνια με σάλτσα μπολονέζ

troetΤορτελίνια με σάλτσα μπολονέζ

Υλικά που θα χρειαστούμε για Τορτελίνια με σάλτσα μπολονέζ

  • ½ κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, περασμένο από τη μηχανή μία φορά
  • 1 κιλό φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη ή 2 κουτάκια κονκασέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη (μόνο αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια ντομάτα)
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 ½ κοφτό κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 συσκευασία ζυμαρικά τορτελίνια γεμιστά με τυρί

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ενώ ανακατεύετε συνέχεια να μη σβολιάσει ο κιμάς.
Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να βγάλει ο κιμάς όλα του υγρά και αποκτήσει ένα καφετί χρώμα. Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για ακόμη 3 λεπτά τον κιμά.
Προσθέστε στο μείγμα κιμά την ψιλοκομμένη ντομάτα μαζί με τη ζάχαρη και μόλις πάρει η σάλτσα μία βράση προσθέστε το αλάτι.
Μισοσκεπάζετε με ένα καπάκι το τηγάνι και σιγοβράζετε τον κιμά για περίπου 45 λεπτά. Στο μέσο του χρόνου προσθέτετε τα μυρωδικά και την κανέλα.
Ταυτόχρονα βράζουμε ξεχωριστά τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Σερβίρουμε τα τορτελίνια με τη σάλτσα μπολονέζ.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 146 times, 1 visits today)
  • Ρώσικη σαλάτα
  • Μπισκότα βρόμης με σοκολάτα
  • Μαύρο κύμινο: Θεραπεύει τα πάντα εκτός από το θάνατο
  • Τα πολλαπλά οφέλη του λιναρόσπορου
Υλικά