Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Τα χαρακτηριστικά της Ποντιακής διατροφής
  • Γλυκό του κουταλιού δαμάσκηνο

Τηγανόψωμα

Τηγανόψωμα

tiganopsomoΥλικά που θα χρειαστούμε για Τηγανόψωμο

  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κιλό αλεύρι Νο 2 ή 1/2 κιλό αλεύρι σταρένιο
  • 1 φακελάκι μαγιά ή 1/2 κουταλάκι μαγιά σκόνη
  • 1/4 φλιτζάνι νερό χλιαρό
  • 1 πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής:

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και κάνουμε μια λακούβα στη μέση. Ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Έπειτα προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε μέσα το αλάτι, τη ζάχαρη και ζυμώνουμε καλά, προσθέτουμε νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.

Όταν φουσκώσει ζυμώνουμε λίγο ακόμα και κόβουμε σε 8-10 μέρη τη ζύμη. Ανοίγουμε το κάθε μέρος σε στρογγυλά πιτάκια.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν χρυσαφί σκούρο χρώμα. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 170 times, 1 visits today)
  • Νάτσος με κιμά και λιωμένο τυρί τσένταρ
  • Πατατόπιτα με λαχανικά
  • Ιταλική Fritta
  • Μηλοπιτάκια με ψωμί του τοστ
Υλικά