Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Κουλουράκια της Λαμπρής
  • Σούπα γκούλας με λαχανικά

Στριφτή ταχινόπιτα

Στριφτή ταχινόπιτα

strifti-taxinopitaΥλικά που θα χρειαστούμε για Στριφτή ταχινόπιτα: 

Για τη ζύμη

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 κουταλάκια κοφτά κανέλα
  • 1 πρέζα μαστίχα αλεσμένη
  • 1 πρέζα μαχλέπι αλεσμένο
  • 3 φλιτζάνια νερό (ή λιγότερο)
  • 850 γραμμάρια αλεύρι χωριάτικο
  • 2 φλιτζάνια και 6 κουταλιές του γλυκού αλεύρι φαρίνα
  • 7 γραμμάρια μαγιά ξερή
  • 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι

Για τη γέμιση

  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 κουταλάκια κοφτά κανέλα
  • 720 γραμμάρια ταχίνι

Εκτέλεση συνταγής:

Για τη ζύμη

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη φαρίνα, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, τη μαγιά, το μαχλέπι και τη μαστίχα.

Προσθέτουμε νερό σταδιακά και ζυμώνουμε.

Κατά τη διάρκεια του ζυμώματος κόβουμε με μαχαίρι σε οριζόντιες και κάθετες γραμμές.

Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γυαλίσει. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Ανακατεύουμε το ταχίνι με την ζάχαρη και την κανέλα, χτυπάμε καλά μέχρι να πηχτώσει.

Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 13 κομμάτια και τα κάνουμε μπαλίτσες. Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα για να μη στεγνώσουν.

Ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα σε φύλλο στο πάγκο της κουζίνας. [δεν βάζουμε αλεύρι]

Στο κέντρο κάθε φύλλου βάζουμε 2 γεμάτες κουταλιές από τη γέμιση και απλώνουμε να πάει παντού αφήνοντας 1 εκατοστό γύρω γύρω.

Διπλώνουμε το φύλλο σε φάκελο και το τεντώνουμε ελαφρά. Το διπλώνουμε στη μέση και πλάθουμε σε ρολό.

Στρίβουμε το ρολό και πιάνουμε τις άκρες και τις γυρίζουμε σαν σαλιγκάρι με αντίθετη κατεύθυνση η μια από την άλλη μέχρι να συναντηθούν.

Πασπαλίζουμε τον πάγκο με αλεύρι και ανοίγουμε κάθε ταχινόπιτα με τον πλάστη να έχει διάμετρο 15εκ.

Τις σκεπάζουμε με νάιλον και τις αφήνουμε για λίγη ώρα μέχρι να φουσκώσουν.

Τοποθετούμε τις ταχινόπιτες σε λαδωμένο ταψί σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα στους 150 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 1.814 times, 1 visits today)
  • Maffins με αβγά και λαχανικά
  • Ταχινοσαλάτα
  • Ψωμάκια γεμιστά με μοτσαρέλα και πεπερόνι
  • Ρώσικη σαλάτα
Υλικά