Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Σαλάτα με προσούτο, αυγό και μαρούλι iceberg
  • Κροκέτες με τόφου και λιναρόσπορο

Στριφτή κιμαδόπιτα

Στριφτή κιμαδόπιτα

strifti-kimadopita-sintagesmagirikis.grΥλικά που θα χρειαστούμε για Στριφτή κιμαδόπιτα:

Για 4-6 άτομα

  • 250 γρ. φύλλο κρούστας για πίτες
  • 700 γρ.  μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 4 κόκκοι μπαχάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • Σουσάμι λευκό και μαύρο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε τον κιμά σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να ασπρίσει.

Ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά με το κρεμμύδι, σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.

Αραιώνουμε τον πελτέ σε λίγο νερό και τον ρίχνουμε στον κιμά. Βάζουμε την δάφνη, την κανέλα, το μπαχάρι και αλατοπίπερο.

Ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να στεγνώσει ο κιμάς. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και βγάζουμε το φύλλο δάφνης.

Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο.

Ανοίγουμε ένα φύλλο κρούστας, το λαδώνουμε ελαφρά και αδειάζουμε τον κιμά στην άκρη του φύλου κατά μήκος.

Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και μετά κυκλικά , σαν σαλιγκάρι.

Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας.

Τοποθετούμε τις κιμαδόπιτες στο ταψάκι μας και ραντίζουμε με νερό και λάδι.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι τις κιμαδόπιτες και ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 233 times, 1 visits today)
  • Λαχματζούν με φρέσκια ζύμη για πίτσα
  • Μακαρονοσαλάτα με τόνο και μαρούλι
  • Μπακλαβαδάκια αμυγδάλου
  • Σοκολατένιο Κέικ χωρίς αβγά και βούτυρο
Υλικά