Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Εύκολο κέικ χωρίς γάλα, βούτυρο και αβγά
  • Πλεξούδα με ξηρούς καρπούς και πραλίνα φουντουκιού

Σπιτικές καραμέλες γάλακτος

Σπιτικές καραμέλες γάλακτος

spitikes-karameles-galaktosΥλικά που θα χρειαστούμε για Σπιτικές καραμέλες γάλακτος

  • 240 ml κρέμα γάλακτος
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο αλατισμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο για το άλειμμα

Εκτέλεση συνταγής:
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με πολύ χοντρό πάτο, πάνω σε πολύ δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και ένα φλιτζάνι ζάχαρη άχνη,
Προσθέτουμε δύο κουταλιές βούτυρο και δύο κουταλιές μέλι. Ανακατεύουμε να διαλυθούν και να ενωθούν τα υλικά.
Όταν αρχίσει και βράζει το μείγμα, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μία ξύλινη κουτάλα, και ας λένε ότι δεν θέλει ανακάτεμα… Προσέχουμε όμως να μην απλώνουμε με το ανακάτεμα το υγρό στα τοιχώματα της κατσαρόλας όπου –από την ζέστη– θα καεί και θα κολλήσει.
Στο 20 λεπτό ανεβάζουμε λίγο την ένταση στο μάτι και αφήνουμε την κατσαρόλα για άλλα 10 λεπτά, ανακατεύοντας που και που.
Αλείφουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο  2 παραλληλόγραμμες φόρμες και ρίχνουμε εκεί μέσα το καυτό μείγμα. Το ύψος στο οποίο θα ανέβει η στάθμη θα πρέπει να είναι περίπου 1 εκατατοστό
Αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει και να σκληρύνει, να σφίξει για 2 ώρες.

Όταν κρυώσει και σφίξει η καραμέλα μας, με τη βοήθεια ενός μικρού βρεγμένου μαχαιριού την κόβουμε σε μικρά, ελαφρά παραλληλεπίπεδα, κομματάκια.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 455 times, 1 visits today)
  • Μπακαλιάρος σκορδαλιά
  • Χωριάτικο ζυμάρι για πίτες
  • Μαρμελάδα Μανταρίνι
  • Πέντε λόγοι υγείας για να πιείτε ελληνικό καφέ
Υλικά