Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Πανεύκολα τυροπιτάκια στη στιγμή
  • Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της νηστείας

Σπιτικές αραβικές πίτες

Σπιτικές αραβικές πίτες

spitikes-aravikes-pitesΥλικά που θα χρειαστούμε για Σπιτική αραβική πίτα:

Για 8 αραβικές πίτες:

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση συνταγής:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ ή λεκανίτσα.

Κάνουμε στη μέση μια λακούβα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και λίγο νερό.

Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη.

Αλευρώνουμε τον πάγκο της κουζίνας μας και τοποθετούμε πάνω τη ζύμη.

Ζυμώνουμε για 5 λεπτά ενώ πασπαλίζουμε με αλεύρι όταν χρειάζεται για να μη μας κολλάει.

Μόλις γίνει η ζύμη μαλακή, την αφήνουμε να ξεκουραστεί για ένα εικοσάλεπτο.

Την χωρίζουμε σε 8 ίσα κομμάτια.

Κάθε κομμάτι το ανοίγουμε με τον πλάστη σε ένα πολύ λεπτό φύλλο και μέγεθος αραβικής πίτας.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό χωρίς λάδι.

Τινάζουμε τις πίτες ώστε να μην έχουν πάνω πολύ αλεύρι και τις ψήνουμε μία μία στο τηγάνι.

2 λεπτά απ’τη μια πλευρά και 2 απ’την άλλη.

Σερβίρουμε τις αραβικές πίτες κρύες ή ζεστές, με γέμιση η χωρίς.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 387 times, 1 visits today)
  • Κριθαράκι με γαρίδες
  • Λυχναράκια
  • Παστίτσιο με μοσχαρίσιο κιμά
  • Γλυκό κουταλιού Φράουλα
Υλικά