Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Πλεξούδα με ξηρούς καρπούς και πραλίνα φουντουκιού
  • Σπιτικά σοκολατένια κεράσματα με 4 υλικά

Σοκολατόπιτα με πραλίνα φουντουκιού

Συνταγή για Σοκολατόπιτα με πραλίνα φουντουκιού

sokolatopita-me-pralina-fountoukiou-sintagiΥλικά που θα χρειαστούμε για Σοκολατόπιτα με πραλίνα φουντουκιού

  • 250 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο
  • 3 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού
  • 1 βανίλια
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 5 αβγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού βραστό νερό
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής:

Σε μια κατσαρόλα,  σε χαμηλή θερμοκρασία λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη  στο βούτυρο. Ρίχνουμε το κακάο και την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κονιάκ.
Κρατάμε 1 φλιτζάνι τσαγιού γεμάτο με το σοκολατένιο μείγμα για το τέλος.
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αβγά και τα χτυπάμε με τον αβγοδάρτη. Προσθέτουμε τη βανίλια. Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη. Έπειτα  ρίχνουμε το μείγμα με τα χτυπημένα αβγά στο υγρό της κατσαρόλας.
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Με ένα πινέλο, αλείφουμε με βούτυρο ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε αυτό.
Προθερμαίνουμε το φούρνο.

Βάζουμε τη σοκολατόπιτα στο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, στη μεσαία σκάλα, για 20 λεπτά.
Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, τη χαράζουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το 1 φλιτζάνι τσαγιού υγρή σοκολάτα που κρατήσαμε.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 246 times, 1 visits today)
  • Ψητή συνοδευτική πατάτα
  • Κρουασάν με γέμιση καραμέλα
  • Πατάτες με λουκάνικα γιαχνί
  • Μυδοπίλαφο με κόκκινη σάλτσα
Υλικά