Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Βασιλόπιτα Μανιάτικη
  • Νηστίσιμα καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι

Σπιτικά φύλλα σφολιάτας

Συνταγή για Σπιτικά φύλλα σφολιάτας

sintagi-spitiki-sfoliata-fillaΥλικά που θα χρειαστούμε για Σπιτικά φύλλα σφολιάτας

  • 1/2 κιλό μαλακό αλεύρι
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 1/2 κούπα νερό
  • 1/2 μπουκάλι σόδα πόσιμη 250 ml
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση συνταγής:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα και κάνουμε στη μέση μια λακούβα. Ρίχνουμε μέσα το αλάτι, τη σόδα, το λάδι και σιγά σιγά το νερό. Ζυμώνουμε δυνατά για 10 λεπτά μέχρι να μην κολλάει στα χέρια και να γίνει λεία και απαλή.

Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 2 ίσα μέρη και τα σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα για μισή ώρα.

Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε τα φύλλα χοντρά, 35 εκατοστά περίπου.
Χαράζουμε τη ζύμη και τη κόβουμε ακτινωτά γύρω γύρω. Αλείφουμε με βούτυρο και διπλώνουμε τα γύρω κομμάτια φέρνοντάς τα στο κέντρο, το ένα πάνω στο άλλο. Κάνουμε το ίδιο με το άλλο φύλλο.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Ανοίγουμε το φύλλο σε αλευρωμένο πάγκο, θέλουμε να είναι λίγο μεγαλύτερο από το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε.

Βουτυρώνουμε και βάζουμε τη γέμιση που έχουμε επιλέξει. Έπειτα σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.

Αλείφουμε με γάλα ή βούτυρο και κόβουμε τη πίτα μας σε κομμάτια.

Ύστερα ψήνουμε στο φούρνο μας σε μέτρια θερμοκρασία.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 1.542 times, 1 visits today)
  • Γαρδουμπάκια
  • Αλμυρή Θρακιώτικη γαλατόπιτα
  • Μανιτάρια γεμιστά με κατσικίσιο τυρί
  • Μαρμελάδα Μανταρίνι
Υλικά