Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Αλμυρή κολοκυθόπιτα
  • Λουκουμάδες με σιρόπι και κανέλα

Παντεσπάνι

Φτιάχνουμε μόνες μας τις βάσεις παντεσπανι για τα γλυκά μας.. Με σκέτο αλευράκι για άσπρο παντεσπάνι και με κακάο για παντεσπάνι σοκολάτας!

sssssssssssssssssssssssΥλικά που θα χρειαστούμε για παντεσπάνι:

  • 6 αβγά
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 βανίλια ή ξύσμα από λεμόνι
  • 1 κ.γ. μπεικιν πάουντερ
  • βούτυρο [για άλειμμα ταψιού]

Για παντεσπάνι σοκολάτας αντικαθιστούμε 3 κ.σ. αλεύρι με 3 κ.σ. κακάο

Για το σιρόπι μας:

  • Βράζουμε για 3′-4′ λεπτά 1 ποτήρι νερό με 1 ποτήρι ζάχαρη και βανίλια

Εκτέλεση:

Σπάμε τα αβγά και βάζουμε χωριστά τους κρόκους και τα ασπράδια.
Προσθέτουμε στο σκεύος με τους κρόκους τη ζάχαρη [κρατάμε 2 κουταλιές για τη μαρέγκα] και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα μας.

Χτυπάμε τα ασπράδια μόνα τους με το μίξερ για μερικά λεπτά μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα για να ενσωματώσουμε την ζάχαρη.

Προσθέτουμε σταδιακά τη μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους και συνεχίζουμε να  ανακατεύουμε με κουτάλα με πολύ απαλές κινήσεις .

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι μας στα υγρά υλικά και να έχουμε μια λεία κρέμα.

Αδειάζουμε το μείγμα μας σε στρογγυλό ταψί 26 βουτυρωμένο [ή σε λαδόκολα] και ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει.

Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν το κόψουμε σε 2 ή 3 οριζόντια μέρη. Για να το κόψουμε χρησιμοποιούμε μεγάλο μαχαίρι ψωμιού, με δόντια.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 263 times, 1 visits today)
  • Πιτάκια με κιμά σε σχήμα καρδιάς
  • Πως βάφουμε τα πασχαλινά αβγά
  • Κριθαράκι με γαρίδες
  • Μηλοπιτάκια με ψωμί του τοστ
Υλικά