Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Γλάσο βανίλιας
  • Εύκολα τρουφάκια με γεύση καρύδας

Συνταγή για σπιτική Lila Pause

Lila Pause, αγαπημένη μικρών και μεγάλων!

spitiki-lila-pause-sintagiΥλικά που θα χρειαστούμε για σπιτική lila pause:

Για την γέμιση:

  • 100 γραμμάρια λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 50 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 400 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 200 γραμμάρια πουρέ φράουλας
  • 3 φύλλα ζελατίνης (15 γραμμάρια)

Για την επικάλυψη:

  • 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα (52 % περιεκτικότητα σε κακάο), λιωμένη
  • 30 ml ηλιέλαιο

Εκτέλεση συνταγής:

Για την γέμιση:

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για 15 λεπτά για να μαλακώσουν.

Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και τη ζάχαρη.

Αποσύρουμε τη κατσαρόλα μόλις βράσει και προσθέτουμε λευκή σοκολάτα και τα φύλλα ζελατίνης στραγγισμένα.

Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε λείο μείγμα.

Προσθέτουμε τον πουρέ φράουλας και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει μια διάφανη μεμβράνη.

Το βάζουμε στη κατάψυξη για 2 ώρες.

Για την επικάλυψη:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα την λιωμένη κουβερτούρα με το ηλιέλαιο.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Ξεφορμάρουμε το παγωμένο μείγμα  και κόβουμε σε μπάρες.

Τις βουτάμε μια μια στην επικάλυψη.

Αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο και έπειτα απολαμβάνουμε την αγαπημένη lila pause!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 997 times, 1 visits today)
  • Καλαμαράκια κοκκινιστά
  • Κέικ κάστανο χωρίς ψήσιμο
  • Κουραμπιέδες μπουκίτσες
  • Ιταλική σαλάτα Caprese
Υλικά