Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Καραμελωμένες θεϊκές πατάτες φούρνου
  • Σπιτικό ντονέρ

Νηστίσιμο σαραγλί με ταχίνι

Νηστίσιμο σαραγλί με ταχίνι

saragli-nistisimo-taxiniΥλικά που θα χρειαστούμε για Νηστίσιμο σαραγλί με ταχίνι

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 500 γραμμάρια Ταχίνι
  • 500 γραμμάρια καρύδια χοντροτριμμένα
  • 100 γραμμάρια σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1 φλιτζάνι  σπορέλαιο
  • 1/2 φλιτζάνι φυτικό βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Για το σιρόπι

  • 450 γραμμάρια ζάχαρη
  • 400 γραμμάρια νερό
  • 1 φλούδα λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας  χυμό λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση συνταγής:

 Σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία  για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη φλούδα από λεμόνι και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι και το σπορέλαιο.

Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ τα καρύδια χοντροκομμένα, την κανέλα,  και το σουσάμι. Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας και αλείφουμε με ένα πινέλο από το μείγμα ταχίνι. Πασπαλίζουμε με το ανακατεμένο καρύδι. Διπλώνουμε στα δύο το φύλλο και το τυλίγουμε σε σουρωμένο ρολό. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα  ταψί και τοποθετούμε κάθε ρολό, το ένα σε συνέχεια του άλλου. Περιχύνουμε με το λιωμένο φυτικό βούτυρο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και ψήνουμε στις αντιστάσεις στην για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Μόλις τα βγάλουμε το περιχύνουμε με κρύο σιρόπι. Το αφήνουμε για τουλάχιστον 5 ώρες να απορροφηθεί το σιρόπι.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 330 times, 1 visits today)
  • Τούρτα σοκολάτα με μπισκότα
  • Κέικ Βικτώρια από Αγγλία
  • Κοτόπουλο με κρούστα μαγιονέζα – παρμεζάνα
  • Τούρτα σοκολάτας με πουράκια
Υλικά