Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της νηστείας
  • Μαύρα φασόλια με τσίλι

Σάλτσα μπολοναίζ [bolognaise]

Σάλτσα μπολοναίζ [bolognaise]

saltsa-bolognaiseΥλικά που θα χρειαστούμε για Σάλτσα μπολοναίζ [bolognaise] :

  • ½ κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, περασμένο από τη μηχανή μία φορά
  • 1 κιλό φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη ή 2 κουτάκια κονκασέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη (μόνο αν βάλετε φρέσκια ντομάτα)
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 ½ κοφτό κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

Σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζουμε τον κιμά, το σκόρδο, το κρεμμύδι και 50 ml νερό. Ανακατεύουμε συνεχώς. Μαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν όλα του τα υγρά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε για ακόμη 3 λεπτά. Ρίχνουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη, μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε το αλάτι.

Μισοσκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 45 περίπου λεπτά.  Στα 20 λεπτά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας.

Αν φτιάχνετε τη σάλτσα μπολοναίζ  για ζυμαρικά πρέπει να παραμείνει ζουμερή, ενώ αν  τη χρησιμοποιήσετε για παστίτσιο ή μουσακά θα πρέπει να τη μαγειρέψετε μέχρι να σωθούν τα υγρά.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 68 times, 1 visits today)
  • Χαλουμωτή
  • Μπάμπω
  • Τυροφλογέρες με κρέμα μαγιονέζα
  • Εύκολη σαλάτα iceberg
Υλικά