Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Τσουρέκι πολίτικο
  • Κορμός nutella με 4 υλικά

Πιροσκί με κιμά

Ρώσικα πιροσκί με κιμά που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!

rosika-piroski-me-kimaΥλικά που θα χρειαστούμε για Πιροσκί με κιμά:

Υλικά για τη ζύμη:

  • 250 γραμμάρια γιαούρτι σακούλας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 2 ποτήρια αλεύρι μαλακό
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας βούτυρο γάλακτος

Υλικά για τη γέμιση:

  • 1/2 κιλό κιμά
  • 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 αβγό βραστό σφιχτό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού κρασί κόκκινο ξηρό

Εκτέλεση συνταγής:

Χτυπάμε το βούτυρο για λίγα λεπτά.

Αναμιγνύουμε τη σόδα με το γιαούρτι.

Αναμιγνύουμε το βούτυρο με το μείγμα σόδας-γιαουρτιού και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη.

Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τον κιμά. Ανακατεύουμε.

Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε το μάτι. Αφήνουμε για 45 λεπτά να σιγοβράσει.

Μόλις κρυώσει ο κιμάς προσθέτουμε το βραστό αβγό.

Ανοίγουμε φύλλα και κόβουμε κομμάτια στρόγγυλα διαμέτρου 6-7 εκατοστών.

Βάζουμε σε κάθε κομμάτι μια κουταλιά του μείγματος και τα τυλίγουμε σε μακρόστενες βαρκούλες.

Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο ή τα ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.

Τα Πιροσκί με κιμά είναι έτοιμα!!!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 304 times, 1 visits today)
  • Πατατοκροκέτες με μανιτάρια
  • Ποντιακά μαλαχτά με μέλι και καρύδια
  • Καραμελωμένες θεϊκές πατάτες φούρνου
  • Μανιτάρια γεμιστά με κατσικίσιο τυρί
Υλικά