Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Σπιτικός γύρος χοιρινός
  • Κυπριακή σεφταλιά

Ρολά κανέλας από Σουηδία

Ρολά κανέλας από Σουηδία

Φοβερή γεύση, υπέροχο άρωμα! Τρώγονται ζεστά!

souidika rola kanelasΥλικά που θα χρειαστούμε για Ρολά κανέλας από Σουηδία:

8-10 ρολά:

Zύμη:

  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 3 κρόκοι αβγών και 1 αβγό για την επιφάνεια
  • 4 φλιτζάνες περίπου αλεύρι για γλυκάψωμιά (ή για όλες τις χρήσεις)
  • 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο λιωμένο και λίγο ακόμη για το ταψί
  • 1/3 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα

Γέμιση:

  • ½ φλ. σκούρα μαλακιά καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.σ. κορινθιακές μαύρες σταφίδες

Εκτέλεση συνταγής:

Σε μια λεκάνη διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα με 1 κ.σ. ζάχαρη και αφήνουμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το ξύσμα, την υπόλοιπη ζάχαρη, το βούτυρο, 3 φλιτζάνια από το αλεύρι και τους κρόκους από τα 3 αβγά. Ανακατεύουμε ελαφρά με το χέρι και προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι.

Θέλουμε να πετύχουμε μαλακή και απαλή ζύμη.

Σε μια βουτυρωμένη λεκάνη τοποθετούμε τη ζύμη μας, την αλείφουμε με βούτυρο και καλύπτουμε με μια μεμβράνη και μια πετσέτα.

Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει και να διπλασιαστεί. Για 2 ώρες περίπου.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και φτιάχνουμε ορθογώνια φύλλα, τα αλείφουμε με το βούτυρο γέμισης.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κανέλα με τη ζάχαρη και τα απλώνουμε στη ζύμη.

Ρολάρουμε τη ζύμη σε μπαστούνι, κόβουμε φέτες 3 εκατοστών περίπου και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Αλείφουμε την επιφάνεια με χτυπημένο αβγό, γαρνίρουμε με λίγες σταφίδες, ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσουν, περίπου 30′.

Όπως είναι ακόμα ζεστά, τα ρολά κανέλας, τυλίξτε τα σε αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν μαλακά και αφράτα για πολλές ώρες αφού κρυώσουν!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 346 times, 1 visits today)
  • Νηστίσιμο κέικ
  • Κομπόστα βερίκοκο
  • Κέικ με μπανάνα και σοκολάτα
  • Σπιτικά φύλλα σφολιάτας
Υλικά