Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Σπιτικό ψωμί χωρίς μαγιά και ζύμωμα
  • Πίτσα Stromboli

Ρυζόγαλο

Συνταγή για ρυζόγαλο

rice pudding

Υλικά που θα χρειαστούμε για ρυζόγαλο

  • 1/2 κούπας ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • 1 1/2 κούπες νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 λίτρο κούπες φρέσκο γάλα
  • 1-2 κουταλιές της σούπας κοφτές κορν φλάουερ
  • 1-2 βανίλιες
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • κανέλα για το πασπάλισμαΕκτέλεση συνταγής:

Ξεπλένουμε το ρύζι σε ένα ψιλό σουρωτήρι. Βάζουμε το νερό με το αλάτι σε μια κατσαρόλα να βράσει.

Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει το νερό.

Σε 1/4 της κούπας γάλα διαλύουμε το κορν φλάουερ και τη βανίλια. Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και μόλις αρχίσει να φουσκώσει προσθέτουμε το ρύζι.

Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά , προσοχή γιατί φουσκώνει και ξεχειλίζει .

Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουερ και ανακατεύουμε συνεχώς για 3 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια. Όταν κρυώσουν ελαφρώς πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και όταν κρυώσουν τελείως καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο (αν δεν έχουν φαγωθεί μέχρι τότε)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 187 times, 1 visits today)
  • Καλαματιανό παστέλι
  • Λαλάγγια Μάνης
  • Παστίτσιο με μοσχαρίσιο κιμά
  • Εύκολος κορμός με 3 υλικά
Υλικά