Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Κέικ με μπανάνα και σοκολάτα
  • Παραδοσιακός πολίτικος μουσακάς

Σοκολατένιο ραβανί του Παρλιάρου

Σοκολατένιο ρεβανί του Παρλιάρου

Υλικά που θα χρειαστούμε για Σοκολατένιο ραβανί του Παρλιάρου

  • Σιμιγδάλι 100 γραμμάρια
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 400 γραμμάρια
  • Κακάο 3 κουταλιές σούπας
  • Μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 2 κουταλάκια του γλυκού
  • Ζάχαρη 500 γραμμάρια
  • Αβγά 6
  • Γιαούρτι 500 γραμμάρια
  • Ινδοκάρυδο

Για το σιρόπι

  • Νερό 5 ποτήρια
  • Ζάχαρη 5 ποτήρια
  • Λεμόνι 1 (τον χυμό του)

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά την ζάχαρη και τα αβγά για 10 λεπτά. Στην συνέχεια βάζουμε το γιαούρτι, το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, το σιμιγδάλι , τα ανακατεύουμε καλά και τα αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά. Ετοιμάζουμε  το σιρόπι βράζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό , την ζάχαρη και το λεμόνι για περίπου 8 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο το τρυπάμε με οδοντογλυφίδα και το σιροπιάζουμε. Το σερβίρουμε με τριμμένη καρύδα ή παγωτό.

Καραμελωμένη καρύδα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 1 λεπτό (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Βάζουμε την ινδική καρύδα σε ένα ταψάκι και την περιχύνουμε με το σιρόπι. Ανακατεύουμε. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε έως ότου η καρύδα πάρει χρυσαφί χρώμα. Μ’ αυτήν πασπαλίζουμε την επιφάνεια του γλυκού.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 216 times, 1 visits today)
  • Ρολά κανέλας από Σουηδία
  • Γαλατόπιτα με πορτοκάλι και κανέλα
  • Μπισκότα βρόμης με σοκολάτα
  • Ψωμάκια φούρνου γεμιστά με μερέντα
Υλικά