Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Κέικ Βικτώρια από Αγγλία
  • Πως βάφουμε τα πασχαλινά αβγά

Ψωμάκια με παρμεζάνα και ελιά

Ψωμάκια με παρμεζάνα και ελιά

psomakia-me-parmezana-kai-eliaΥλικά που θα χρειαστούμε για Ψωμάκια με παρμεζάνα και ελιά

Για τη ζύμη

  • 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις
  • 120 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 αβγό
  • 1/4 κούπας νερό χλιαρό
  • 3/4 κούπας γάλα χλιαρό
  • 1/4 κούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 2 κούπες ελιές κομμένες και καθαρισμένες

Για την επικάλυψη παρμεζάνας

  • 60 γραμμάρια βούτυρο φυτικό
  • 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση συνταγής:

Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη ζύμη και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν τα υλικά μας.

Έπειτα βάζουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια αλευρωμένη και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και να μην κολλάει στα χέρια μας.

Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά.

Την χωρίζουμε σε 24 μπαλίτσες.

Βουτάμε το κάθε ψωμάκι στο βούτυρο και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, για να κάνει κρούστα.

Τα βάζουμε στο ταψί μας και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30-35 λεπτά.

Τα Ψωμάκια με παρμεζάνα και ελιά είναι έτοιμα!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 377 times, 1 visits today)
  • Πέννες με λουκάνικο και πιπεριές στο φούρνο
  • Κέικ nutella με τέσσερα υλικά
  • Νηστίσιμη μηλόπιτα
  • Γιαουρτόπιτα Πολίτικη
Υλικά