Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Νάτσος με κιμά και λιωμένο τυρί τσένταρ
  • Κέικ με Ferrero Rocher

Ψητός σολομός

Ψητός σολομός – Νοστιμιά με λίγες θερμίδες

psitos-solomosΥλικά που θα χρειαστούμε για Ψητός σολομός:

  • 4 φιλέτα σολομού, 150 γραμμάρια το καθένα
  • 4 πράσινες ελιές ψιλοκομμένες
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
  • Φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • μαύρο πιπέρι
  • 4 λεπτές φέτες λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής:

Μαρινάρουμε τα φιλέτα σολομού στο ελαιόλαδο με το χυμό – ξύσμα λεμονιού και το σκόρδο για 1 ώρα.

Βάζουμε τον σολομό με τη μαρινάδα του σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε από πάνω το βασιλικό, το μαϊντανό και το πιπέρι.

Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι οι άκρες του να γίνουν άσπρες, περίπου 4 λεπτά, έπειτα γυρίζουμε το ψάρι να ψηθεί και απ’την άλλη μεριά.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και το αφήνουμε να ψηθεί για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να έχει ένα αδιαφανές χρώμα.

Ο ψητός σολομός είναι έτοιμος για σερβίρισμα.

Σερβίρουμε τον σολομό με φέτες λεμονιού, ελιές και φύλλα βασιλικού.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 156 times, 1 visits today)
  • Ζύμη για τραγανά πιτάκια κουρού
  • Πανεύκολο παγωτό σοκολάτας
  • Νηστίσιμο Χταποδάκι γιαχνί με πατάτες
  • Καβουροσαλάτα
Υλικά