Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Χωριάτικο ζυμάρι για πίτες
  • Πακόρε από την Ινδία

Ψητό γουρουνόπουλο

Χριστουγεννιάτικο ψητό γουρουνόπουλο..

Με τραγανή πετσούλα… νοστιμότατο…


psito_goyroynopoylo_Υλικά που θα χρειαστούμε για Ψητό γουρουνόπουλο :

  • 1 γουρουνόπουλο γάλακτος 6-7 κιλών
  • 1 κουτί χυμό ανανά
  • Αλάτι , Πιπέρι, Ρίγανη, Θυμάρι
  • σκόρδο (προαιρετικά)
  • Μουστάρδα
  • Χυμό λεμονιού
  • φύλλα λεμονιάς (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε το γουρουνάκι και το σκουπίζουμε καλά. Με ένα μαχαίρι κάνουμε τρύπες σε διάφορα μέρη και βάζουμε κομματάκια σκόρδου

Το αλείφουμε μέσα έξω με μουστάρδα, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη

Το βάζουμε σε ένα ταψί και ρίχνουμε από πάνω τον ανανά.

Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε για 4-5 ώρες στους 140 βαθμούς.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα παίρνουμε ζωμό με ένα κουτάλι από το ταψί και το ρίχνουμε στο κρέας για να γίνει τραγανή η πετσούλα του.

Στα μισά του χρόνου γυρίζουμε το κρέας να ψηθεί από όλες τις πλευρές.

Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα πάνω σε φύλλα λεμονιάς.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 156 times, 1 visits today)
  • Ζύμη για πίτσα χωρίς μαγιά
  • Πατάτες με λουκάνικα γιαχνί
  • Πατατοκροκέτες με μανιτάρια
  • Κρεατότουρτα με στάκα
Υλικά