Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Παντεσπάνι
  • Γαρδούμπες στο φούρνο

Ψαροκροκέτες

Ψαροκροκέτες

Φτιάξτε σπιτικές νόστιμες ψαροκροκέτες!

02 PSARIA-THALASSINA B:Layout 2Υλικά που θα χρειαστούμε για ψαροκροκέτες:

  • 3/4 του κιλού ψάρια (βακαλάο, κέφαλο)
  • 1/2 κιλό πατάτες, καθαρισμένες
  • 1 1/2 κουταλάκι σόδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το κουρκούτι:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής:

Ξεπλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε.

Ξεπλένουμε τα ψάρια και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Τα στραγγίζουμε και όταν κρυώσουν τα καθαρίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.

Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ  με τον πουρέ πατάτας, τη σόδα, αλατοπίπερο και ζυμώνουμε για να ενωθούν.

Πλάθουμε σε κροκέτες το μείγμα.

Βάζουμε σε ένα μπολ αλεύρι και νερό για να γίνουν χυλός.

Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι, μόλις κάψει, βουτάμε μια μία ψαροκροκέτες στον χυλό ώστε να καλυφθούν και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό
χαρτί.

Σερβίρουμε τις ψαροκροκέτες μας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 270 times, 1 visits today)
  • Ντόνατς πατάτας
  • Κέικ κάστανο με επικάλυψη γκανάζ
  • Μάφινς με τυριά και ζαμπόν
  • Κατσίκι γεμιστό στο φούρνο με πατάτες
Υλικά