Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
info@sintagesmagirikis.gr
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Κρέμα καραμελέ
  • Χτυπητή [τυροκαυτερή]

Πεϊνιρλί ποντιακά

Συνταγή για Πεϊνιρλί ποντιακά

pontiaka-peinirli-sintagiΥλικά που θα χρειαστούμε για Πεϊνιρλί ποντιακά

  • 1 περίπου κιλό αλεύρι Robin Hood
  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές  σούπας αλάτι
  • 100 γραμμάρια μαγιά νωπή
  • 100 γραμμάρια φυτικό βούτυρο

Για τη γέμιση

  • 1 1/2 κούπα κασέρι τριμμένο
  • 2 φλιτζάνια νερό κρύο
  • βούτυρο  για το άλειμμα

Εκτέλεση συνταγής:

Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε το κασέρι μέσα στο κρύο νερό.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι.

Διαλύουμε τη μαγιά σε ένα ποτήρι χλιαρό νεράκι και σε λίγο ζεστό νερό διαλύουμε το βούτυρο.

Ρίχνουμε στο αλεύρι το λιωμένο βούτυρο και έπειτα τη μαγιά.

Προσθέτουμε χλιαρό νερό μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 περίπου ώρα.

Κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη μας, 200 περίπου γραμμάρια το καθένα και τα κάνουμε μπαλάκια.

Δίνουμε σχήμα πεϊνιρλί στο κάθε ένα και βάζουμε στο κέντρο κασεράκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μόλις βγουν τα αλείφουμε με βούτυρο και είναι έτοιμα!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 292 times, 1 visits today)
  • Κουπέπια
  • Smoothie μπανάνα
  • Κοτόσουπα με ρύζι
  • Κέικ μήλου
Υλικά