Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Σαλάτα με φασόλια και καλαμπόκι
  • Νηστίσιμοι ντοματοκεφτέδες

Φύλλα κρούστας. Εγγυημένα, το λεπτότερο φύλλο που έχετε ανοίξει χωρίς πλάστη!

Συνταγή για Φύλλα κρούστας. Εγγυημένα, το λεπτότερο φύλλο που έχετε ανοίξει!

Αυτή η συνταγή, κάνει το φύλλο τόσο λεπτό που μέσα απ΄αυτό μπορούμε άνετα να διαβάσουμε εφημερίδα! Δοκιμάστε το!

1917886_1537337986570169_4963974860926429687_nΥλικά που θα χρειαστούμε για Φύλλα κρούστας

Για τη ζύμη:

  • 700 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • χλιαρό νερό, όσο πάρει
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ηλιέλαιο

Για το άλειμμα:

  • 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο

Γέμιση:

Μπορούμε να βάλουμε οτι γέμιση θέλουμε, τυρί, κιμά, χόρτα ή οτι άλλο επιθυμούμε.

Εκτέλεση συνταγής:

Βάζουμε σε μια λεκάνη τα υλικά μας, ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι η ζύμη να μην κολλάει και να είναι αρκετά σφιχτή και απαλή.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4-5 κομμάτια και κάνουμε μικρές στρόγγυλες πιτούλες με το κάθε κομμάτι.

Λαδώνουμε με ηλιέλαιο κάθε πίτα ξεχωριστά [όλη την επιφάνεια, πάνω κάτω με αρκετό λάδι] τις τοποθετούμε μία μία σε ένα μπολ, η μια πάνω στην άλλη, και σκεπάζουμε με το λαδάκι που μας περίσσεψε στο φλιτζάνι.12903819_10208049012616866_2123124608_o

Τις αφήνουμε έτσι για μια ώρα, μέσα στο λάδι.

Σε ένα στρόγγυλο τραπέζι, απλώνουμε ένα καθαρό τραπεζομάντιλο. [γίνεται και σε τετράγωνο]

Παίρνουμε μια πιτούλα και την ανοίγουμε λίγο με τα χέρια.

12939084_10208049018137004_1728787164_n

Την απλώνουμε στο κέντρο του τραπεζιού και τεντώνουμε όλες τις άκρες όσο πάει, αν σκιστεί λίγο δεν μας πειράζει.

Θα γίνει πολύ λεπτό, στο τελείωμα κόβουμε το χοντρό κορδόνι γύρω γύρω και το αφαιρούμε.

Απλώνουμε τη γέμιση που έχουμε επιλέξει  γύρω γύρω και βρέχουμε με λαδάκι ελαφρά τη ζύμη μας, γυρνάμε τη μια πλευρά του φύλλου προς τα μέσα και σηκώνουμε το τραπεζομάντιλο, η ζύμη κυλάει μόνη της και γίνετε κύλινδρος. Σαν ρολό.12915313_10208049017216981_1384643195_o

Τοποθετούμε τα στριφτάρια μας σε ένα ταψί, δεν τα ζουλάμε, αφήνουμε λίγο χώρο ανάμεσα στο καθένα.

12899379_10208049025977200_218689694_o

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η πίτα μας.

 

pita-lepto-fillo-kroustas

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι από την θεία της μητέρας μου που ζούσε στην Κωνσταντινούπολη. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 19.047 times, 9 visits today)
  • Κοτόπουλο με μανιτάρια και τυρί
  • Cuban Mojito
  • Καρυδόπιτα με κρέμα
  • Πανακότα σοκολάτας με παγωτό
Υλικά