Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Ελαιόλαδο με τσίλι
  • Παστίτσιο με μοσχαρίσιο κιμά

Πιτάκια με κιμά σε σχήμα καρδιάς

Πιτάκια με κιμά σε σχήμα καρδιάς

pitakia-me-kima-se-sxima-kardiasΥλικά που θα χρειαστούμε για πιτάκια με κιμά σε σχήμα καρδιάς

  • 600 γραμμάρια άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • λίγο επιπλέον ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα φύλλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, μόλις κάψει βάζουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο και χαμηλώνουμε την ένταση της θερμοκρασίας.

Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του.

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον μαϊντανό.

Όταν ο κιμάς στεγνώσει, αποσύρουμε απ΄το μάτι και ρίχνουμε την παρμεζάνα για να λιώσει.

Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει.

Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας σε μια επιφάνεια, κόβουμε 5 λωρίδες και αλείφουμε την κάθε μια με ελαιόλαδο.

Διπλώνουμε σχηματίζοντας μια καρδιά ή αν έχουμε κουπ πατ, μπήγουμε μέσα στη ζύμη και είναι έτοιμα.

Διπλώνουμε κάθε λωρίδα στη μέση. Κατά μήκος κάθε λωρίδας βάζουμε τη γέμιση με τον κιμά και το τυρί. Αλείφουμε με ελαιόλαδο το κάθε ρολό και το τσιμπάμε στα πλαϊνά.

Με αυτά τα υλικά φτιάχνουμε εβδομήντα πέντε περίπου ατομικά πιτάκια με κιμά.

Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι, και ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Τα πιτάκια με κιμά σε σχήμα καρδιάς είναι έτοιμα.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 187 times, 1 visits today)
  • Μηλοπιτάκια με ψωμί του τοστ
  • Ελαφριά κοτόσουπα με αυγολέμονο και κινόα
  • Παντεσπάνι
  • Σπανακόπιτα
Υλικά