Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Πασχαλινή παραδοσιακή μαγειρίτσα
  • Cheesecake με στέβια και σως φράουλας

Πιπεράτο μεξικάνικο αρνί

Πιπεράτο μεξικάνικο αρνί

piperato-mexikaniko-arniΥλικά που θα χρειαστούμε για πιπεράτο μεξικάνικο αρνί:

  • 1 αρνίσιο μπούτι [1.800 γραμμάρια]
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά και 1 κόκκινη κομμένες σε ροδέλες
  • 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας κύμινο σε σκόνη
  • 1-2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • αλάτι-πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη τσίλι (όχι πολύ καυτό)

Εκτέλεση συνταγής:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς.

Βάζουμε το μπούτι σε ξύλινη επιφάνεια. Με ένα μαχαίρι, χαράζουμε την πέτσα σε σχήμα μπακλαβά.

Μπήγουμε σε κάθε σκισμή κομματάκια σκόρδο και βάζουμε το αρνί σε ένα ταψί.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρίγανη, το τσίλι, το κύμινο, το ελαιόλαδο και κάνουμε ένα πηχτό μείγμα.

Με το μισό μείγμα γεμίζουμε τις σκισμές.

Αναμιγνύουμε τα κρεμμύδια με το ξύδι και περιχύνουμε το μπούτι.

Αλατίζουμε και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά, έπειτα χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε 25 λεπτά για κάθε μισό κιλό αρνιού και ακόμα 30 λεπτά.

Μισή ώρα πριν το βγάλουμε γεμίζουμε ξανά τις σκισμές με το μείγμα που έχουμε κρατήσει. Βάζουμε γύρω από το αρνί τις πιπεριές και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 139 times, 1 visits today)
  • Κουλουράκια Σμυρναίικα
  • Γλυκό του κουταλιού δαμάσκηνο
  • Καραμελωμένες θεϊκές πατάτες φούρνου
  • Λουκουμάδες με μήλο, καρύδια και μέλι
Υλικά