Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Σάλτσα μπάρπεκιου [Barbecue sauce]
  • Amaretto Mochaccino

Πέννες με λουκάνικο και πιπεριές στο φούρνο

Πέννες με λουκάνικο και πιπεριές στο φούρνο

penes-loulaniko-piperies-sintagiΥλικά που θα χρειαστούμε για Πέννες με λουκάνικο και πιπεριές στο φούρνο

  • 200 γραμμάρια πέννες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε φέτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γραμμάρια τομάτες κονκασέ
  • 150 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 μικρό ματσάκι βασιλικό χοντροκομμένο
  • 200 γραμμάρια μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους
  • 100 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Λαδώνουμε ένα πυρέξ 33 εκατοστών.

Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά, για 8 λεπτά.

Έπειτα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές , το λουκάνικο κομμένο σε φέτες και τη ρίγανη. Μαγειρεύουμε για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε άλλα 1-2 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις ντομάτες, αφήνουμε να πάρει βράση.

Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα βρασμένα μακαρόνια όπως και το σπανάκι, το βασιλικό και τη μοτσαρέλα.

Ρίχνουμε το μείγμα στο πυρέξ, πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα τριμμένη και ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 82 times, 1 visits today)
  • Παντεσπάνι για κορμούς [λυγίζει και δεν σπάει]
  • Μπράουνις με καραμέλα
  • Μηλοπιτάκια σπιτικά
  • Εύκολη τάρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο με 4 υλικά
Υλικά