Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Χανιώτικη Στάκα
  • Αλμυρή τούρτα με ψωμί του τοστ

Πατατοσαλάτα της Βαυαρίας

Απολαύστε την αυθεντική γερμανική πατατοσαλάτα [Kartoffeksalat]

patatosalata-vavariasΥλικά που θα χρειαστούμε για Πατατοσαλάτα της Βαυαρίας:

  • 1 κιλό πατάτες βρασμένες και κομμένες χοντρές φέτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε κύβους
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι + 3 κουταλιές της σούπας
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβο
  • 450 γραμμάρια αγγουράκια γλυκόξινα τουρσί κομμένα σε ροδέλες.
  • ½ κούπα από το υγρό κονσερβοποίησης των αγγουριών τουρσί
  • 1 ¼ της κούπας ζωμός κοτόπουλου ή βοδινού
  • ½ κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα horseradish
  • 2 κουταλάκια του γλυκού άνηθος φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Το στραγγίζουμε από το λάδι.

Σκουπίζουμε με χαρτί το τηγάνι μας και ρίχνουμε 1 κ.σ. λάδι.

Κρατάμε 1 κ.σ. από το κρεμμύδι και το υπόλοιπο το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και να πάρει καφετί χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για ακόμη ένα λεπτό.

Βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για λίγο, προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε. Βάζουμε το ζωμό να πάρει μια βράση.

Σε ένα μπολ βάζουμε σε στρώσεις πατάτας εναλλάξ με πιπεριές, το μείγμα με το μπέικον και τα αγγουράκια τουρσί.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, τον άνηθο, το μαϊντανό, το ωμό κρεμμύδι, αλατάκι, πιπεράκι.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το ζωμό μαζί με το υγρό από την κονσέρβα των αγγουριών τουρσί, τη μουστάρδα και τη σάλτσα horseradish. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα την πατατοσαλάτα μας.

Ανακατεύουμε με προσοχή.

Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια νύχτα.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι.

Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα μας κρύα.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 303 times, 1 visits today)
  • Κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ ογκρατέν
  • Μπαρμπούνια στο φούρνο με σος λεμονιού
  • Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι και λιαστές ντομάτες
  • Κέικ Βικτώρια από Αγγλία
Υλικά