Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Milkshake σοκολάτα – φράουλα
  • Ντολμαδάκια θαλασσινών

Πατάτες γιαχνί

Πατάτες γιαχνί

patates-giaxniΥλικά που θα χρειαστούμε για Πατάτες γιαχνί:

  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μπαστουνάκια (προαιρετικά)
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 3 ντομάτες τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη ή ψιλοκομμένες
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • λίγο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής:

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους.

Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να κάψει και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τη ρίγανη, το πιπέρι, το δαφνόφυλλο, τον τοματοπελτέ, και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Έπειτα προσθέτουμε τις πατάτες και την πιπεριά φλωρίνης.

Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά και προσθέτουμε τις ντομάτες. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό και το αλάτι.

Βράζουμε τις πατάτες γιαχνί για 30-40 λεπτά.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 275 times, 1 visits today)
  • Ψαρονέφρι αλα κρεμ
  • Τα πολλαπλά οφέλη του λιναρόσπορου
  • Λουκουμάδες με σιρόπι και κανέλα
  • Λικέρ μανταρίνι
Υλικά