Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Εύκολο κέικ χωρίς γάλα, βούτυρο και αβγά
  • Κυπριακά μπουρεκάκια με αναρή

Πασχαλινή παραδοσιακή μαγειρίτσα

Πασχαλινή παραδοσιακή μαγειρίτσα.

Παραδοσιακό Ελληνικό πιάτο που μαγειρεύεται για την Ανάσταση το Πάσχα!

pasxalini-paradosiaki-magiritsaΥλικά που θα χρειαστούμε για μαγειρίτσα:

  • 1 συκωταριά
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • σέλινο
  • 1 μαρούλι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι

Υλικά για το αβγολέμονο

  • 4  κρόκους αβγών
  • χυμό 2 λεμονιών

Εκτέλεση συνταγής:

Πλένουμε τη συκωταριά καλά. Την βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει για πέντε λεπτά και την ξαφρίζουμε συνεχώς.

Την βγάζουμε από την κατσαρόλα και την ξανά πλένουμε. Την ψιλοκόβουμε σε τετράγωνους κύβους.

Ζεματάμε τα λαχανικά μας σε μια κατσαρόλα, τα ψιλοκόβουμε.

Βάζουμε ελαιόλαδο στη κατσαρόλα και προσθέτουμε τη συκωταριά και τη σοτάρουμε.

Προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε νεράκι και αφήνουμε να βράσουν για 40 λεπτά

Ρίχνουμε το ρύζι και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου.

Φτιάχνουμε το αβγολέμονο. Χτυπάμε καλά τους κρόκους, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, χτυπάμε. Λίγο λίγο ρίχνουμε ζωμό από τη μαγειρίτσα μέχρι το αυγολέμονο να πάρει ίδια θερμοκρασία με τη κατσαρόλα και το ρίχνουμε στο φαγητό μας. Ανακατεύουμε καλά.

Βγάζουμε τη κατσαρόλα απ΄τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρουμε τη Πασχαλινή παραδοσιακή μαγειρίτσα.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 163 times, 1 visits today)
  • Πίτα με φέτα, μέλι και σουσάμι
  • Κριτσίνια καρότου σε 30 λεπτά
  • Κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ ογκρατέν
  • Κρέμα Καραμελέ
Υλικά