Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
info@sintagesmagirikis.gr
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Πατατόπιτα με λαχανικά
  • Κέικ σοκολάτας με λευκό γλάσο

Πασχαλινά τσουρέκια

Πασχαλινά τσουρέκια

pasxalina-tsourekiaΥλικά που θα χρειαστούμε για Πασχαλινό τσουρέκι:

  • 200 γραμμάρια βούτυρο (μαργαρίνη)
  • 50 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 αβγά ολόκληρα
  • 1 πορτοκάλια (ξύσμα)
  • Μαστίχα (2 κουταλάκια)
  • Μαχλέπι (3 κουταλιές)
  • αλάτι (μια πρέζα)
  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό (δυνατό)
  • 380 γραμμάρια  νερό χλιαρό
  • 40 γραμμάρια  μαγιά

Εκτέλεση συνταγής:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το πορτοκάλι, τη ζάχαρη, το νερό, το μαχλέπι, τη μαστίχα, αλάτι και τη βανίλια.

Τα βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθούν [40-45 βαθμούς]

Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε καλά τη μαγιά με ένα κουταλάκι ζάχαρη δύο χούφτες αλεύρι και λίγο νερό.

Τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και αφήνουμε τον χυλό που φτιάξαμε να φουσκώσει.

Αφού φουσκώσει ρίχνουμε όλο το αλεύρι και τα υγρά υλικά μας φροντίζοντας να είναι σε ζεστή θερμοκρασία 45 βαθμών.

Τα χτυπάμε στο μίξερ σε σιγανή ταχύτητα. Μέχρι το ζυμάρι να γίνει ελαστικό και λείο.

Τοποθετούμε το ζυμάρι μας σε μια λεκάνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό χώρο σκεπασμένο με πετσέτα μέχρι να διπλασιαστεί.

Κόβουμε σε ίσες μερίδες και φτιάχνουμε την παραδοσιακή πλεξούδα ή όπως αλλιώς επιθυμούμε.

Τοποθετούμε τα τσουρέκια μας σε ένα ταψί και αφήνουμε λίγο να φουσκώσουν.

Αλείφουμε με αβγό και γάλα και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με αμύγδαλο λευκό.

Ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 180-190 βαθμούς.

Τα Πασχαλινά τσουρέκια μας είναι έτοιμα!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 711 times, 1 visits today)
  • Σπιτικές καραμέλες γάλακτος
  • Κουλουράκια Σμυρναίικα
  • Λαβράκι στη λαδόκολλα με λαχανικά
  • Πασχαλινή παραδοσιακή μαγειρίτσα
Υλικά